Antwoorden op veelgestelde vragen

Met welke opleidingen kom ik in aanmerking voor de stages op de site van Mediastages?
Als je ingeschreven staat bij een erkende vervolgopleiding (MBO, HBO of WO) dan kun je in principe in aanmerking komen voor de stageplaatsen die op onze site staan.
Mag ik stage lopen als ik niet sta ingeschreven bij een erkende vervolgopleiding?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. De stages die via Mediastages worden aangeboden zijn uitsluitend bedoeld voor studenten. Voordat je aan een stage begint ben je verplicht om een bewijs van inschrijving van het betreffende schooljaar naar ons toe te sturen.
Bemiddelt Mediastages ook in snuffelstages?
Mediastages kan helaas uitsluitend bemiddelen voor studenten van reguliere vervolgopleidingen (MBO, HBO en WO). De minimale stageduur is meestal 3 maanden. Zelf contact opnemen met de publieke omroepen voor snuffelstages heeft weinig zin, omdat de medewerkers van de telefooncentrales en personeelzaken je automatisch naar ons door of terug verwijzen. Misschien kun je contact opnemen met een regionale of lokale omroep. Vaak is het makkelijker om daar mee te draaien.
Zijn er ook afstudeerstages te vinden op de site van Mediastages?
Het merendeel van de stages op de site van Mediastages zijn meeloopstages, waarbij je fulltime meedraait. Afstudeerstages binnen de media komen niet veel voor. Als er wel een mogelijkheid is om tijdens (een deel van) je stage een onderzoek te doen dan staat dit duidelijk in de vacature vermeld.
Bieden jullie ook deeltijdstages aan?
Het merendeel van de vacatures is fulltime. Als het mogelijk is om parttime stage te lopen dan wordt dit duidelijk in de vacature vermeld.
Mag ik ook stage lopen als dit vanuit mijn opleiding niet verplicht is?
Ja, dit is mogelijk. Als je ingeschreven staat bij een erkende opleiding, dan mag je solliciteren. Ook als het niet verplicht is vanuit een onderwijsinstelling om stage te lopen is het altijd waardevol om tijdens je studie praktijkervaring op te doen.
Mijn profiel komt niet overeen met de vacature, kan ik toch reageren?
Om in aanmerking te komen voor een stageplaats moet je achtergrond aansluiten bij het profiel dat staat aangegeven in de beschrijving van de stageplaats. Let er ook goed op of je opleidingsniveau overeenkomt met het niveau dat staat aangegeven in de vacature.
Zijn de stages die nu online staan ook in een andere periode beschikbaar?
Je kunt helaas alleen op een vacature reageren als de periode die aangegeven staat overeenkomt met de periode waarin je beschikbaar bent. Hou onze site in de gaten, dan kun je reageren zodra de vacature wellicht voor de goede periode op onze site verschijnt.
Ik wil meteen beginnen. Kan dat?
De media is continu in beweging en vaak wordt het pas op het laatste moment duidelijk of producties daadwerkelijk doorgaan. Dit betekent soms dat er op het laatste moment een team wordt samengesteld en er stageplaatsen beschikbaar komen. Er zijn daardoor altijd stages te vinden die per direct starten.
Hoe lang van te voren moet ik beginnen met solliciteren?
Het is verstandig om een aantal maanden van te voren op zoek te gaan naar een geschikte stageplaats. Als je je aanmeldt voor onze Stage Alert dan ontvang je het actuele aanbod in je mailbox. Let er wel op dat de periode die vermeld wordt in de vacature aansluit bij je eigen stageperiode. Omdat het even kan duren voordat je een reactie krijgt van het stagebedrijf is het verder verstandig om op meerdere vacatures te reageren.
Wanneer maak ik het meeste kans op een stage?
In de praktijk starten de meeste stageperiodes in september en februari, maar ook tussendoor zijn er altijd plaatsen waarop je kunt reageren.
Ik wil graag in de zomer stage lopen. Is dat mogelijk?
Ook in de zomer is het mogelijk om een leuke stage te vinden. Omdat veel studenten op vakantie zijn is het zelfs vaak makkelijker om een plaats te vinden. Daarnaast is alle praktijkervaring die je tijdens je stage opdoet waardevol voor je toekomst.
Ik heb geen begeleider vanuit school, wat moet ik nu doen?
Het is niet verplicht om een docentbegeleider van school te hebben. Als er vanuit je opleiding geen stagebegeleider wordt aangewezen, dan kun je dit veld gewoon open laten.
Heeft Mediastages het contract van mijn school nodig?
Het stagecontract van school gaat in op de inhoud van de stage en moet ondertekend worden door je stagebegeleider bij je stagebedrijf. Deze afspraken staan los van Mediastages.
Ik ben aangenomen bij een stage, maar ik heb nog niks van Mediastages gehoord. Wat moet ik doen?
Als je wordt aangenomen, meldt het stagebedrijf je bij ons aan. Zodra dit gebeurd is ontvang je van ons een mail met het verzoek online extra gegevens in te vullen. Als je nog niks van ons gehoord hebt dan betekent dit dat je nog niet aangemeld bent. Neem contact op met je stagebegeleider of met Mediastages om ervoor te zorgen dat alles in orde wordt gemaakt.
Wanneer ontvang ik mijn stagevergoeding?
Je stagevergoeding zal op de laatste dag van de maand worden overgemaakt. Mediastages stort je stagevergoeding alleen als we voor de 15e van de startmaand in het bezit zijn van het (volledig ondertekende) contract, het loonbelastingformulier, een kopie van je identiteitbewijs en een bewijs van inschrijving van je opleiding.
Van wie ontvang ik een loonstrook?
Zodra alle papieren in orde zijn en je een stagevergoeding ontvangt, stuurt Mediastages je elke maand een loonstrook via de mail. In het begin van het nieuwe jaar ontvang je daarnaast ook een jaaropgave.
Ik ben al begonnen aan mijn stage, maar ik heb nog geen vergoeding ontvangen. Wat moet ik doen?
Mediastages kan alleen een stagevergoeding uitbetalen als we in het bezit zijn van alle benodigde papieren. Als je je contract, loonbelastingformulier, kopie van identiteitsbewijs en het bewijs van inschrijving van je opleiding nog niet hebt opgestuurd, doe dit dan meteen. Heb je deze documenten wel voor de 15e van de maand opgestuurd, maar heb je toch nog geen vergoeding ontvangen neem dan contact op met Mediastages.
Ik wil langer blijven op mijn stageplek. Kan dit?
Indien dit kan vanuit je opleiding is het misschien mogelijk om in overleg met je stagebegeleider de stage te verlengen. Als je dit wilt doen dan moet dit door je stagebegeleider aan ons worden doorgegeven. Hij/zij kan dit doen door een mail te sturen met daarin je naam en de nieuwe einddatum van je stage.
Een vraag die nog niet in het overzicht voorkomt? Laat het ons weten.
Telefoonnummer of e-mail adres
Naam
Vraag / opmerking

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################