het adviesbureau

VOOR OPLEIDERS

Mediastages is hét bureau voor alle stages in de media.
Denk hierbij aan stages bij publieke en commerciële omroepen, productiehuizen, facilitaire bedrijven, evenementenbureaus, muziekindustrie, marketingbureaus, uitgeverijen, online media bedrijven maar ook stages bij corporate marketing- en communicatieafdelingen.

Wij koppelen jong talent aan de juiste mediaorganisaties. Welk opleidingsniveau of welke droom een student ook heeft, wij helpen bij het bemachtigen van een passende en uitdagende stageplaats. We geven individueel advies en bezoeken opleidingen om studenten een beeld te geven van hun kansen in de mediasector. Daarnaast staan wij dagelijks in contact met onze klanten, waardoor wij goed weten wat zij in een stagiair zoeken. Hierdoor hebben wij veel kennis in huis waarmee wij ook jullie kunnen ondersteunen.

Hieronder vind je een overzicht van onze activiteiten voor opleiders en studenten.

Gratis stage-voorlichting

Vraag kosteloos de stagevoorlichting aan

Wil jij je studenten graag goed voorbereid op stage laten gaan? Check dan nu de promo hiernaast en vraag kosteloos onze stagevoorlichting.

Hoe zo’n voorlichting eruit ziet?
We vertellen in drie kwartier tot een uur meer over de wereld van de creatieve stages, wat er allemaal mogelijk is, hoe de zoektocht te beginnen, hoe de juiste match te vinden, onze top 5 sollicitatietips en hoe Mediastages kan helpen.

Ook geven andere studenten en stagebegeleiders van creatieve bedrijven tips en tricks. En oud stagiairs delen hun interessantste ervaringen.
Uiteraard is er ruimte en tijd voor persoonlijke vragen. Interesse?

Mail dan direct naar kirsten.bense@mediastages.nl 

deze instituten werken met ons samen

Trainingsaanbod

Studenten en alumni

De taak van opleiders om studenten voor te bereiden op hun stage is geen sinecure. Zet ons in om je daarbij te helpen. Mediastages heeft een divers trainingsaanbod voor studenten ter voorbereiding op hun stage en voor alumni ter voorbereiding op hun eerste baan.

Neem contact met ons op voor meer informatie, kosten en voorwaarden van de trainingen en workshops.

Stagemarkten

Heb je binnenkort een stagemarkt of een andere bijeenkomst voor studenten rondom het thema arbeidsmarktoriëntatie en denk je dat wij een zinvolle bijdrage kunnen leveren, laat het ons weten.

We komen graag op bezoek om studenten te vertellen bij welke mediabedrijven ze aan de slag kunnen.

Talent this way

Het sector-overstijgende stageplatform voor arbeidsmarktoriëntatie

Talent this way is een online platform voor iedere student om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en de stagemogelijkheden in Nederland. Op het platform vind je informatie over de arbeidsmarkt, hoe deze te betreden en stagevacatures in heel Nederland. 

Twee keer per jaar vindt op dit platform, in samenwerking met tientallen opleidingen, de Talent this way: Week van de Stages plaats. Dit is de grootste digitale stagemarkt van Nederland vol met digitale marktkramen, masterclasses en carrière-video's.

Meer weten?

Netwerkevenementen

Kruisbestuiving is belangrijk om opleidingen en het werkveld blijvend op elkaar aan te laten sluiten. Om hier een bijdrage aan te leveren organiseren wij netwerkbijeenkomsten rondom talentontwikkeling en de ontwikkelingen in de sector. Ons belangrijkste, jaarlijks terugkerende evenement hieromtrent is het Mediastages Young Talent Debat (MSYTD). (Media)docenten, loopbaanbegeleiders, stagebegeleiders, HR medewerkers van media organisaties. Iedereen die betrokken is bij de begeleiding van jong mediatalent is welkom. 

Kennis delen?

Loop jij in de advisering en begeleiding van studenten voor en tijdens de stage tegen zaken aan die je met ons wilt bespreken? Vind je dat we (meer) aandacht moeten besteden aan een thema op het gebied van talentontwikkeling? Wil je in contact komen met één van onze samenwerkingspartners? 

Interessante stages
op jullie site?

Wil je de vacatures die aansluiten bij de behoefte van jullie studenten onder de aandacht brengen op jullie eigen website of platform? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Dan maken we een RSS feed aan die exact aansluit bij jullie opleiding en studenten. Wil je 2x per week een e-mail ontvangen met ons meest actuele stage-aanbod toegespitst op jouw persoonlijke voorkeuren? Meld je dan aan voor de Stage Alert.