Mediastages adviesbureau

VOOR OPLEIDERS

Mediastages is hét bureau voor alle stages in de media.
Denk hierbij onder andere aan stages bij publieke en commerciële omroepen, productiehuizen, facilitaire bedrijven, evenementenbureaus, muziekindustrie, marketingbureaus, uitgeverijen, online media bedrijven maar ook bijvoorbeeld aan stages bij corporate marketing- en communicatieafdelingen.

Wij koppelen jong talent aan de juiste mediaorganisaties. Welk opleidingsniveau of welke droom een student ook heeft, wij helpen bij het bemachtigen van een passende en uitdagende stageplaats. We geven individueel advies en bezoeken opleidingen om studenten een beeld te geven van hun kansen in de mediasector. Daarnaast staan wij dagelijks in contact met onze klanten, waardoor wij goed weten wat zij in een stagiair zoeken. Hierdoor hebben wij veel kennis in huis waarmee wij ook jullie kunnen ondersteunen.

Hieronder vind je een overzicht van onze activiteiten voor opleiders en studenten.

Trainingsaanbod

Studenten en alumni

De taak van opleiders om studenten voor te bereiden op hun stage is geen sinecure. Zet ons in om je daarbij te helpen. Mediastages heeft een divers trainingsaanbod voor studenten ter voorbereiding op hun stage en voor alumni ter voorbereiding op hun eerste baan.

Neem contact met ons op voor meer informatie, kosten en voorwaarden van de trainingen en workshops.

Stagemarkten

Heb je binnenkort een stagemarkt of een andere bijeenkomst voor studenten rondom het thema arbeidsmarktoriëntatie en denk je dat wij een zinvolle bijdrage kunnen leveren, laat het ons weten.

We komen graag op bezoek om studenten te vertellen bij welke mediabedrijven ze aan de slag kunnen.

Netwerkevenementen

Kruisbestuiving is belangrijk om opleidingen en het werkveld blijvend op elkaar aan te laten sluiten. Om hier een bijdrage aan te leveren organiseren wij netwerkbijeenkomsten rondom talentontwikkeling en de ontwikkelingen in de sector. Ons belangrijkste, jaarlijks terugkerende evenement hieromtrent is het Mediastages Young Talent Debat (MSYTD). (Media)docenten, loopbaanbegeleiders, stagebegeleiders, HR medewerkers van media organisaties. Iedereen die betrokken is bij de begeleiding van jong mediatalent is welkom. 

De dag van de mediastages

Elk voorjaar nodigen we studenten uit om kennis te maken met interessante mediabedrijven. Tijdens onze Dag van de Mediastages op het Mediapark in Hilversum kunnen ze luisteren naar de verhalen van mediatalenten, krijgen ze sollicitatietips van ervaren recruiters, mogen ze workshops bijwonen van professionals uit het vak en kunnen ze op zoek naar hun droomstage. Op vrijdag 29 mei 2020 is het weer zover. Hou ons in de gaten voor meer informatie! 

Kennis delen?

Loop jij in de advisering en begeleiding van studenten voor en tijdens de stage tegen zaken aan die je met ons wilt bespreken? Vind je dat we (meer) aandacht moeten besteden aan een thema op het gebied van talentontwikkeling? Wil je in contact komen met één van onze samenwerkingspartners? 

Nieuws

Interessante stages
op jullie site?

Wil je de vacatures die aansluiten bij de behoefte van jullie studenten onder de aandacht brengen op jullie eigen website of platform? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Dan maken we een RSS feed aan die exact aansluit bij jullie opleiding en studenten. Wil je 2x per week een e-mail ontvangen met ons meest actuele stage-aanbod toegespitst op jouw persoonlijke voorkeuren? Meld je dan aan voor de Stage Alert.