Zelf uitzoeken, zelf schrijven, zelf monteren – dat is een stage bij RTL Nieuws. Op een nieuwsredactie is geen dag hetzelfde: Ieder moment kan er iets gebeuren dat de hele uitzending op z'n kop zet. Voor onze nieuwsredactie zijn we op zoek naar een stagiair die de top wil bereiken. Wij bieden je alle hulp om daar te komen.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Drie maanden lang draai je op volle kracht mee op de Videoredactie van RTL Nieuws. Je zult veel video's maken: voor de tv-uitzendingen van RTL Nieuws én voor onze site en app. Wij leren je hoe je een goed verhaal vertelt in beeld, zodat je de kijker pakt en tot het einde weet te boeien. Je hoeft niet per se te kunnen monteren, dat kunnen wij je leren.

Je werkt fulltime op de redactie, werken vanuit huis is niet mogelijk.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een uitdagende, leerzame én leuke stage op een van de meest enerverende redacties van Nederland: RTL Nieuws. Hier hoef je als stagiair geen koffie te halen, maar kun je direct aan de slag. Wij denken namelijk dat je daar het meest van leert.

Je wordt goed ingewerkt, krijgt een montagecursus en dan draai je als volwaardige collega mee op onze redactie.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je volgt het nieuws op de voet.
  • Je stelt vragen.
  • Je wil weten hoe het zit.

Kortom, je wil journalist worden en studeert daarom journalistiek of volgt een andere relevante studie aan een universiteit of hogeschool. Volg je geen journalistiek-opleiding, leg ons dan uit waarom je toch geschikt bent.
Je hebt bij voorkeur al eerder stage gelopen bij een nieuwsorganisatie of je hebt bij lokale of regionale nieuwsorganisaties al werkervaring opgedaan.

  • Je begrijpt wanneer een gebeurtenis nieuws is en denkt na over hoe je zo’n gebeurtenis kunt presenteren aan het grote publiek.
  • Je komt met veel ideeën, je bent kritisch, creatief, stressbestendig en communicatief sterk.
  • Je denkt na over online mogelijkheden om verhalen te vertellen.

Denk eraan dat stages bij RTL Nieuws altijd minimaal drie maanden duren, en dat je gedurende je volledige stageperiode ingeschreven moet zijn bij je HBO/WO-opleiding. We streven naar een redactie die een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving en vinden diversiteit erg belangrijk. We moedigen kandidaten met een multiculturele achtergrond dan ook graag aan om te solliciteren.

Lijkt dit je wat? Reageer dan op de vacature!

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders of via een van onze digitale platformen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken of relaxen met een serie op Videoland. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, RTL XL, Buienradar, vloggers en bloggers op YouTube zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale online speler. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280