Topstage Videoredactie RTL Nieuws (TV)

Zelf uitzoeken, zelf schrijven, zelf monteren – dat is een stage bij RTL Nieuws (TV). Op een nieuwsredactie is geen dag hetzelfde: Ieder moment kan er iets gebeuren dat de hele uitzending of nieuwssite op z'n kop zet. Voor onze nieuwsredactie zijn we op zoek naar een stagiair die de top wil bereiken. Wij bieden je alle hulp om daar te komen. De sollicitaties vinden plaats op dinsdag 25 juni bij het hoofdgebouw van RTL.

Startdatum van de stage is maandag 2 september.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Drie maanden lang draai je op volle kracht mee op de online video en buitenlandredactie van RTL Nieuws. Stageduur kan in overleg worden besproken: we hebben plek van september tot en met november. Je zult veel video's maken voor de tv-uitzendingen en online kanalen van RTL Nieuws. Wij leren je hoe je een verhaal vertelt in beeld, zodat je de kijker pakt en informatie over kunt brengen die blijft hangen. Ook zul je leren hoe een televisie-item tot stand komt.

  • Je hoeft niet per se te kunnen monteren, dat kunnen wij je leren.
  • Je werkt hier fulltime op de redactie.
  • Thuiswerken is niet mogelijk.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een uitdagende, leerzame maar vooral heel leuke stage op een van de meest enerverende redacties van Nederland: RTL Nieuws. Hier hoef je als stagiair geen koffie te halen, maar kun je direct aan de slag. Wij denken namelijk dat je daar het meest van leert. Je wordt goed ingewerkt, krijgt een montagecursus en dan draai je als volwaardige collega mee op onze redactie. Met ontzettend fijne en gezellige collega's.

Daarnaast krijg je tijdens de stage ruim mogelijkheden voor een kijkje in de keuken bij verslaggevers en presentatoren, die je mee op pad zullen nemen of je een presentatietraining kunnen geven in de nieuwsstudio.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je volgt het nieuws op de voet. Je stelt vragen. Je wil weten hoe het zit. Kortom, je wil journalist worden en studeert daarom journalistiek of volgt een andere relevante studie aan een universiteit, hogeschool en mbo. Volg je geen journalistiek-opleiding, leg ons dan uit waarom je toch geschikt bent.
  • Je hebt eerder stage gelopen bij een nieuwsorganisatie of je hebt al andere relevante werkervaring opgedaan.
  • Je begrijpt wanneer een gebeurtenis nieuws is en denkt na over hoe je zo’n gebeurtenis kunt presenteren aan het grote publiek.
  • Je komt met veel ideeën, je bent kritisch, creatief, stressbestendig en communicatief sterk.
  • Je denkt na over online mogelijkheden om verhalen te vertellen.

Denk eraan dat stages bij RTL Nieuws altijd minimaal drie maanden duren, en dat je gedurende je volledige stageperiode ingeschreven moet zijn bij je opleiding. Een deel van de stage vindt plaats in de avonduren.

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders of via een van onze digitale platformen? Check je het laatste nieuws via RTL Nieuws , of hou je van relaxen met een serie op Videoland? Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, Buienradar en op YouTube zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale online speler. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland.

Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280