Hart van Nederland is het nieuwsmerk dat mensen centraal stelt. Voor al het nieuws dat we maken leggen we ons oor te luisteren in te samenleving. Wij verkiezen de praktijk boven de theorie. Elke dag komen onze verslaggevers in heel Nederland. Vanuit het besef dat slechts een kwart van de Nederlanders woont in een gemeente met meer dan 100.000 inwoners in de Randstad.

Voor onze crossmediale nieuwsredactie, waar bijna 24/7 wordt gewerkt, zoeken we enthousiaste en ambitieuze redactie stagiair.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair op de televisieredactie voel je feilloos aan wat het gesprek van de dag is en scan je het nieuws op potentiële verhalen voor Hart van Nederland. Je checkt de feiten, komt met originele invalshoeken en vindt precies de juiste sprekers, waardoor het verhaal uiteindelijk een typisch Hart-van-Nederlandverhaal wordt. Nadat je de verslaggever hebt bijgepraat, schrijf je voor de online kanalen een strak verhaal. En dan is de dag nog maar net begonnen.

Later tijdens de stage loop je mee met de itemsamenstellers en leer je snel en foutloos monteren. En je gaat mee op verslag. Buitenspelen noemen we dat. Tenslotte draai je ook mee op onze online redactie. Dit wil je leren of hier wil je nog beter in worden:

 • Meedraaien op een ambitieuze en vooral leuke nieuwsredactie.
 • Doelgroepgericht denken, produceren en schrijven;
 • Sprekers vinden en interviewen.
 • Originele invalshoeken bedenken;
 • Snel nieuws selecteren en produceren dat past bij HvNL;
 • Een tekst van A tot Z klaarzetten, inclusief koppen, tussenkoppen, relevante links en afbeeldingen.

Wat
BIEDEN WIJ?

 • Een leerzame stage waarin je veel zelf mag ontdekken maar ook altijd terecht kunt bij ervaren en enthousiaste collega’s;
 • Een stagevergoeding van € 475,- per maand (o.b.v. fulltime);
 • Startdatum is in overleg, duur van de stage is minimaal 5 maanden.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Herken jij jezelf in de volgende punten?

 • Je bent ambitieus, zelfstandig en pro-actief, en zit in het derde of laatste jaar van een hbo-studie in de richting van journalistiek, media of communicatie;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 5 maanden;
 • Je kent geen telefoonvrees en weet via de sociale kanalen snel mensen te traceren en met ze in contact te komen;
 • Tags, thumbnails, bio’s; YouTube en Instagram kennen voor jou geen geheimen;
 • Je hebt een vlotte pen;
 • Uiteraard beheers je de Nederlandse taal vloeiend en schrijf je foutloos.

Werken bij Talpa TV Productions B.V.

Meer over dit bedrijf

Talpa Network bestaat uit de onderdelen Video (o.m. SBS6, Net5, Veronica, SBS9, KIJK, TV538), Audio (o.m. 538, Sky Radio, Veronica, Radio 10 en JUKE), Social (o.m. StukTV en Gierige Gasten), LINDA. en de eCommerce divisie (o.m. VakantieVeilingen en Actievandedag) en Events. Deze onderdelen worden ondersteund door Media Solutions het Bureau. Met dit netwerk is het Nederlandse multimediabedrijf meer dan relevant voor de consument en de adverteerder.
Originele en bijzondere verhalen vertellen zit in ons dna. Gecreëerd, gecureerd en gedeeld door onze sterke merken en persoonlijkheden. Samen vormen we een uniek lokaal netwerk dat daar is waar en wanneer het jou uitkomt. Of het via een evenement is, op tv, radio, social of een digitaal platform: onze content staat centraal. We willen er dag en nacht zijn, voor jong en oud. Meer dan relevant.
Inmiddels zijn we 1.237 dagen, één pandemie, 71 miljoen veilingen, een knikker-hype, honderden miljoenen streamstarts, 523 duizend ANP-berichten en de 200ste LINDA verder.
We zijn benieuwd naar jullie verhalen en vooral naar een frisse blik. Bij Talpa Network bieden we de mogelijkheid voor stagiairs om hun persoonlijke leerdoelen te combineren met professionele vaardigheden. Je krijgt bij Talpa Network dé ervaring van A tot Z, je wordt bij ons opgeleid als volwaardig medewerker waardoor je klaar bent voor een vliegende carrièrestart na je opleiding.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280