Verdiep jij je graag in de nieuwste TikTok-trends, de wetenschap achter algoritmes en de veranderingen in ons digitale gedrag? Dan zoeken we jou!

Per oktober 2021 is onze redactie op zoek naar een redactie stagiair met een kritische kijk op de (nieuwe) media en de digitaliserende wereld. Bij TMI Academy zetten we ons in voor een mediawijze generatie. Door middel van projectweken en workshops leren we docenten, ouders en leerlingen over thema’s als fake news en sexting. Onze visie: jong & oud benut online.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair op onze redactie ben je verantwoordelijk voor het bedenken en creëren van creatieve content voor op onze website, blog en op onze social media. Alles is mogelijk en je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen tot zelfstandige en creatieve content creator! Wij richten ons op docenten en ouders/verzorgers als doelgroep.

Je gaat (op afstand) werken aan de online content van TMI Academy. De content kan verschillen van achtergrondartikelen tot Instagram posts, infographics tot diepte interviews, alles is mogelijk! De content die je maakt moet behapbaar zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de veranderende digitale wereld, met in het specifiek docenten en ouders. Deze wereld kan gevaarlijke, maar ook positieve veranderingen met zich meebrengen. De content moet handvatten bieden. Dat geeft jou de taak om onze lezers en/of kijkers mediawijze experts te maken!

Wat
BIEDEN WIJ?

Een fulltime stage van 4 of 6 maanden (afhankelijk van de stageperiode). Afhankelijk van de corona maatregelen op het moment van stage zal je op kantoor of thuis werken.

Samen met je stagebegeleider zorg je voor de content die op de website en social media van TMI Academy komt te staan. Een flinke verantwoordelijkheid dus! Je krijgt hulp bij het journalistieke aspect, maar zult af en toe ook begeleid worden in het ontwikkelen van je marketing- en communicatieskills.

Daarnaast zul je je flink verdiepen in opkomende thema’s binnen de (nieuwe) media en digitaliserende wereld, zoals hacking of de wereld van influencers. Binnen een mum van tijd kun je jezelf mediawijs noemen. Uiteraard is het aandragen van eigen onderwerpen waarin je je wilt verdiepen ook zeker mogelijk.

Bij TMI Academy werken we in een jong, creatief en gezellig team, waar (online) vrijmibo’s niet uitgesloten zijn!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je volgt een opleiding journalistiek, of een andere relevante media opleiding (HBO/WO);
  • Je kunt zelfstandig en gestructureerd werken;
  • Je bent creatief in het bedenken van invalshoeken, of bereid om dit te leren;
  • Je hebt een kritische blik en bent niet bang om vragen te stellen;
  • Beschikbaar vanaf oktober 2021 voor een periode van 4 tot 6 maanden.

Werken bij Stichting TMI academy

Meer over dit bedrijf

Stichting TMI academy heeft als doel om alle jongeren mediawijs te maken. Al gauw na de oprichting had TMI een workshop over Fake news en YoutubeMoney (Product placement op YouTube). De jongeren leren door de workshops om verantwoordelijker met moderne media om te gaan en polarisatie te herkennen en pareren. TMI ontwikkeld meerdere ‘vaccins’ om jongeren bewust te maken van hun eigen online gedrag. Daarnaast leren jongeren kritischer en evenwichtiger met informatie om te gaan wat zorg moet dragen aan een evenwichtige democratie en respectvolle samenleving. Voorbeelden van thema’s zijn: fake news, reclamewijsheid, framing, phishing, sexting, gameverslaving en de filterbubbel.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280