Op de crossmediale redactie van de VPRO Gids, waar onder meer de sites van VPRO Cinema, de VPRO Documentairegids en de VPRO Podcastgids worden onderhouden, is een stageplek beschikbaar voor vier of vijf dagen per week (minimaal drie maanden).

Ben jij een groot cultuurliefhebber met een brede smaak? Ben je actief op social media? Dan heeft de VPRO Gids een geweldige stageplaats voor je!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Tijdens je stage versterk je de online redactie van de VPRO Gids in brede zin. Je hebt redactionele taken als: ·

  • berichten maken voor social media-kanalen van o.a. VPRO Cinema (Instagram, Facebook)
  • artikelen aanmaken in CMS en publiceren voor de site
  • samenstellen van de nieuwsbrieven
  • tiplijsten maken
  • database-redactie (o.a. films en series aanmaken)

Daarnaast is er binnen de stage vrije ruimte. Op basis van je talenten is daarin van alles mogelijk: artikelen schrijven voor de site, filmpjes monteren, items maken, meewerken aan de podcast, etcetera.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een leuke en leerzame stage voor cultuurliefhebbers bij de crossmediale redactie van de VPRO Gids. We nemen de begeleiding van stagiaires serieus. Je leert werken in een redactie, waar volop ruimte is om je talenten te ontwikkelen.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken een student op HBO niveau. We vinden het belangrijk dat je veel van films/documentaires/series/podcasts weet, dat je een brede smaak hebt en dat je actief bent op social media.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO maakt breinvoer. Programma’s en content die je geest prikkelen, zoals De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Plakshot, Sekszusjes TV, 3voor12, On Stage, 100 Dagen in je Hoofd en Nadia. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, zoeken onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten, documentairemakers en grappenmakers altijd naar opmerkelijke ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op vanuit ongebruikelijke invalshoek. Inspirerend en activerend. Zo willen we mensen in beweging zetten met ideeën en inzichten die een positieve draai aan de wereld geven. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280