Iedere werkdag, bij BNNVARA op NPO 1, hét programma waar om 19 uur ’s avonds de woonkamer stil voor wordt – om daarna vervolgens flink over door te praten met elkaar. Om beurten ontvangen presentatoren Sophie Hilbrand en Khalid Kasem hoofdrolspelers uit het nieuws voor scherpe, inspirerende en onderhoudende gesprekken. Ze laten stemmen aan het woord die nog niet eerder zijn gehoord en maken plaats voor verhalen die te weinig worden verteld. Van maatschappij tot wetenschap, wereldnieuws tot human interest. Daarnaast biedt het programma een podium aan entertainment, sport, literatuur, kunst, cultuur en natuurlijk.. live muziek!

Wij zijn voor de webredactie op zoek naar een webredactie stagiair

De webredacteuren zijn verantwoordelijk voor alle online uitingen rond het programma. Zij kondigen de gasten aan en zetten fragmenten van de uitzending online. Daarnaast maken zij content voor de socialemediakanalen, zoals video’s, verdiepende artikelen en interviews. Ze bedienen dus niet alleen de site, maar ook alle socials: Twitter, Facebook, YouTube en Instagram.

Er is ruimte om te experimenteren. Altijd rondgelopen met een idee voor een online rubriek? Of met een mooi plan om bijvoorbeeld op Instagram een verhaal te vertellen? Dit is je kans.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair maak je de dagelijkse nieuwsbrief. Je schrijft over de onderwerpen van die avond en je bewerkt de foto’s voor de aankondigingen op site en socials. Maar je bent ook medebeheerder van de sociale media-kanalen. Dit houdt in dat je backstage foto’s maakt, fragmenten uploadt of jouw zelf bedachte item publiceert. Je werkt mee aan de productie van video's en artikelen. Je denkt mee over onderwerpen en bedenkt hoe je die het best via onze socials kunt presenteren. We staan open voor nieuwe ideeën en gaan graag samen met je brainstormen.

Dagelijks moet er content worden gemaakt waardoor de werkdruk hoog ligt. Schrik je hier niet van? Dan zien we graag jouw motivatie tegemoet.  Je werkt op de redactie en in de studio in Hilversum.

Wat
BIEDEN WIJ?

 • Een leerzame stage waarbij je een goed beeld krijgt van wat er allemaal nodig is om een uitzending te maken.
 • Alle spullen die je nodig hebt om je werk te kunnen doen.
 • De lunch en het diner worden elke dag verzorgd.
 • Een stagevergoeding van € 475,- per maand.

  HERKEN JIJ
  JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je werkt secuur, zelfstandig en bent stressbestendig;
  • Je bent thuis in alle sociale media kanalen;
  • Je bent geïnteresseerd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het internetlandschap, maar daarnaast ook geïnteresseerd in de actualiteit en de onderwerpen van de nieuwe talkshow;
  • Je beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Je volgt een WO of HBO opleiding (3e jaar of afronding) op het vlak van media, kunsten, cultuur of journalistiek.
  • Je kan overweg met Photoshop, Première en een CMS (content management systeem);
  • Je hebt een flexibele opstelling t.a.v. werktijden, je zult enkele avonddiensten per week draaien. Je werkt per week 40 uur, in overleg verdeeld over 4 of 5 dagen.
  • Je bent beschikbaar vanaf half januari t/m eind mei 2024

  Werken bij BNNVARA

  Meer over dit bedrijf

  BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Zembla, Spuiten en Slikken, De Nieuws BV, First Dates en BOOS. BNNVARA wil een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We maken verhalen die nodig zijn, en die ertoe doen. Nieuwe en waardevolle verhalen die jou het liefst vol raken. De best verkrijgbare versie van de waarheid: die moet altijd boven tafel. Dat willen we delen. En in het beste geval zelfs is dat zó positief, leerzaam en meeslepend, dat je in beweging komt. Daarvoor gooien wij alles in de strijd. Je kunt alleen stage lopen bij BNNVARA als je staat ingeschreven bij een opleiding.

  Heb je nog vragen?
  OF WIL JE MEER INFORMATIE?

  NEEM CONTACT MET ME OP

  Belinda Gelsema

  Belinda Gelsema

  Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280