Bij Beeld en Geluid in Hilversum begeef je je in het hart van de Nederlandse media. Met ons museum voor mediacultuur en het media-archief zijn wij de grootste van ons soort in Europa. Wij beheren het Nederlandse media-erfgoed en maken onze unieke collectie toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.

Voor de afdeling Verhalen - Team Onderwijs van Beeld en Geluid zijn wij op zoek naar een stagiair! We zoeken iemand die ons helpt bij: Productie, research en ontwikkeling van educatieve producten, zoals workshops en masterclasses voor kinderen, jongeren en docenten Redactie en samenstelling van video dossiers en lessuggesties voor het onderwijs Het actueel houden van onze huidige workshops Het ontwikkelen van nieuwe activerende werkvormen binnen onze huidige workshops.

De afdeling Verhalen is de stuwende kracht achter de inhoudelijke producten en diensten van Beeld en Geluid. We ontwikkelen en produceren tentoonstellingen en festivals, (familie)programmering en workshops voor docenten en leerlingen, seminars en college-bijeenkomsten, en online blogs en verhalen. Als stagiair werk je mee aan (een deel van) deze activiteiten. Met ons onderwijsaanbod hebben we als doelstelling om van leerlingen positief-kritische mediapersoonlijkheden te maken. Centraal staat het thema media- en nieuwswijsheid.

We blijven weg van persoonlijke opvoedkundige vraagstukken of praktische computercursussen. Leerlingen leren bij ons mediaproducten en hun maakproces te analyseren. Daarbij nodigen we ze uit te reflecteren op hun eigen mediagebruik en op de invloed van media op de maatschappij. De workshops diepen thema’s op een interactieve en speelse manier verder uit. Het zelf maken van mediaproducten is daarbij een middel om mechanismen in media te doorgronden. Audiovisueel materiaal uit het archief geeft een maatschappelijke en historische context bij de fenomenen die centraal staan in de workshops. De workshops bieden we zowel in ons museum als op scholen aan.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Tijdens de stage assisteer je de projectleiders en product managers bij het ontwikkelen en produceren van onderwijsproducten.

Je denkt actief mee over vorm en inhoud (zoals werkvormen en invalshoeken) van de onderwijsproducten; Je produceert en realiseert onderwijsproducten, actualiseert huidige workshops of gedeelten daarvan; Je doet research in onze audiovisuele collectie, maakt selecties, compilaties, dossiers en produceert video’s; Je schrijft waar nodig enthousiasmerende teksten bij workshops ten behoeve van (online) publiciteit en voorziet ze van visuele content.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een veelzijdige en dynamische leeromgeving met veel ruimte voor ontwikkeling in een informele sfeer. Onder begeleiding van de onderwijsspecialisten doe je ervaring op in organiseren, coördineren en ontwikkelen waarbij je ondertussen leert over mediahistorie, mediacultuur, media- en nieuwswijsheid. Wanneer: vanaf september, minimaal 5 maanden De stagevergoeding bedraagt € 300,- bruto bij fulltime stage (40 uur)

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je hebt kennis van en vaardigheden op het gebied (nieuwe) media, pers, journalistiek en media- en nieuwswijsheid
  • Je hebt affiniteit met het ontwikkelen van onderwijsproducten en vindt het leuk om daarbij verrassende invalshoeken en werkvormen te bedenken Je vindt het leuk om in een team te werken Je zit boordevol ideeën en weet deze om te zetten naar concrete plannen
  • Je kunt zelfstandig werken, neemt initiatief en bent servicegericht
  • Je hebt een vlotte pen en kunt je schrijfstijl aanpassen aan de doelgroep
  • Je kunt video’s samenstellen uit bestaand materiaal en kunt ze zelfstandig monteren tot aantrekkelijke video’s
  • HBO/WO opleiding in een passende richting* (Bijvoorbeeld Media & Cultuur, MIC, SW, Journalistiek, Pabo of een andere passende aansluitende richting) 

Werken bij Beeld & Geluid Hilversum

Meer over dit bedrijf

Beeld & Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld & Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld. In het najaar van 2022 opent ons nieuwe interactieve mediamuseum. Zie jij een stage in dit feestelijke jaar van de opening wel zitten en wil jij je steentje bijdragen aan ons nieuwe interactieve mediamuseum? Solliciteer dan snel op een van onze stagevacatures! Ben jij op zoek naar een stage bij een van de leukste en meest diverse media-organisaties van Nederland en zit jouw specifieke stagevacature er niet tussen? We staan er altijd voor open om nieuw talent te ontmoeten via hr@beeldengeluid.nl.

Bekijk https://beeldengeluid.nl/beeld-en-geluid-bij-je-thuis

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280