Voor het team van de Online Creatives van RTL Nederland zijn we op zoek naar een ondernemende en leergierige stagiair die ons kan versterken met online werkzaamheden voor de RTL programma's. We zorgen dat we dankzij onze social kanalen, websites en second screen toepassingen zoveel mogelijk bereik genereren voor onze content. Dit doen we onder andere door actief aanwezig te zijn op Facebook, Instagram en Twitter. Je voelt onze kijkers goed aan en weet wat werkt op social media. Je houdt je bezig met doelgroepen, bedenkt creatieve social uitingen en analyseert het bereik van onze posts.

Je komt te werken in een team dat ervan overtuigd is dat ‘plezier in het werk’ de sleutel is tot succes. We werken bovendien met toewijding aan onze doelen en houden elkaar scherp.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

 • Leveren van nieuwe, creatieve en doelgerichte ideeën t.b.v. content op onze social kanalen en websites
 • Knippen van fragmenten/teasers en publiceren uit RTL programma's
 • Meten en analyseren van de online bereik
 • Websitebeheer en -optimalisatie (contentmarketing)

Wat
BIEDEN WIJ?

Vanwege de kennis en ervaring die op dit vlak aanwezig is bij de Online Creatives, ben je na het afronden van je stage een waardevolle ervaring rijker.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld de richting: Digitale Communicatie, Marketing/Communicatie of Media Management)
 • Kennis van social media, traffic genererende internetcontent en campagnes
 • Een eigen blog, YouTube channel of andere online redactionele werkervaring is een pré
 • Foutloze beheersing Nederlandse taal (een spellingtest is onderdeel van de sollicitatieprocedure)
 • Cijfermatig inzicht t.b.v. tussentijdse evaluaties en ruime kennis van Microsoft Excel
 • Punctueel, nauwkeurig, stressbestendig, proactief, ondernemend, je denkt twee stappen vooruit en je beschikt over prima contactuele en communicatieve vaardigheden
 • Ervaren in gebruik van Adobe Photoshop & Adobe Premiere
 • Soms flexibel inzetbaar voor avond- en weekenddiensten

Wie is RTL

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. ‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl). Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema | Mediastages

Belinda Gelsema | Mediastages

Adviseur Werving Talent 035 6466 280