Voor het journalistieke platform Pointer zoeken wij een TV Researcher (Stagiair) met speurzin, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen.

Op de redactie van Pointer gaan onderzoeksjournalistiek en data-onderzoek hand in hand. Een team van gedreven en ervaren journalisten, data-analisten/researchers en designers maakt gezamenlijk multimediale producties (online, radio en televisie) over maatschappelijk relevante onderwerpen. Bij de research van onze verhalen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van crowdsourcing en data-onderzoek.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair op de tv-redactie werkt je actief mee met een onderzoeksteam bestaande uit een researcher en een verslaggever. Je helpt mee met het vergaren van informatie, het checken van bronnen en het vertalen van informatie naar een tv-uitzending. Ook schrijf je artikelen voor de site en neem je deel aan redactievergaderingen.

Tijdens je stage bij Pointer krijg je daardoor alle facetten mee van het journalistieke proces.

Wat
BIEDEN WIJ?

Heb jij een voorliefde voor onderzoeksjournalistiek? Wij delen graag onze ervaring en kennis van het journalistieke vak met je!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je hebt een brede interesse en bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen;
  • Je studeert aan een HBO-opleiding of universiteit;
  • Je hebt al enige journalistieke ervaring opgedaan tijdens (of buiten) je studie met het schrijven van journalistieke verhalen en/of het maken van een tv-programma;
  • Je bent zorgvuldig, leergierig en nieuwsgierig.

Lijkt een stage bij Pointer jou de gedroomde plek om je journalistieke carrière te beginnen? En ben je vanaf september minimaal drie aaneengesloten maanden beschikbaar? Dan zien we graag je CV en motivatie verschijnen. Reageren graag voor 29 mei. Gesprekken vinden plaats in de week van 5 juni. 

Werken bij KRO-NCRV

Meer over dit bedrijf

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280