Voor de beeldresearch zoeken wij een enthousiaste, onderzoekende stagiair die bij de selectie van beelden oog heeft voor behoeften en belangstelling van verschillende groepen in de samenleving. Denk hierbij aan de jeugd of groepen met een diverse culturele achtergrond.

Ook ben je actief betrokken bij het focusgroep-onderzoek om samen te leren over mediagebruik en -behoeften van ons publiek.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je doet beeldresearch voor de nieuwe museum exhibits die we ontwikkelen, waarbij je je richt op content voor de jeugd en personen met een diverse culturele achtergrond Je begeleidt focusgroepen met personen met verschillende culturele achtergronden. Je verwerkt de uitkomsten van deze gesprekken in geschikt beeldmateriaal. Je beoordeelt de tussentijdse oplevering van exhibits voor het museum.

Als lid van de afdeling Verhalen draag je bij aan andere redactionele activiteiten zoals online storytelling. In overleg met je stagebegeleider formuleer je eventueel een extra onderzoeksvraag.

Wat
BIEDEN WIJ?

Als stagiair ben je verbonden aan de afdeling ‘Verhalen’ van Beeld en Geluid. Deze afdeling is de stuwende kracht achter de inhoudelijke producten en diensten van Beeld en Geluid. We ontwikkelen en produceren tentoonstellingen en festivals, (familie)programmering en workshops voor docenten en leerlingen, seminars en college-bijeenkomsten, en online blogs en verhalen.

Je draait mee in de redactie die de contentontwikkeling van het nieuwe museum doet. Je leert over mediahistorie, mediacultuur en mediawijsheid en hoe je dat op een aantrekkelijke manier kunt overbrengen op het publiek. Door rekening te houden met de veelzijdigheid van dit publiek ontdek je verschillen en overeenkomsten in mediagebruik van verschillende groepen in Nederland. Beeld en Geluid is een organisatie waar workshops, publieksbijeenkomsten en seminars worden georganiseerd die jij als stagiair kunt bijwonen.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent onderzoekend en nieuwsgierig en houdt ervan om research te doen
  • Je hebt affiniteit met de geschiedenis en toekomst van de media
  • Je volgt een relevante opleiding op hbo of universiteit
  • Je hebt interesse in mensen en goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je hebt een eigen inbreng en een zelfstandige werkhouding

Beeld en Geluid streeft naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Als je hieraan bijdraagt heb je sowieso een streepje voor!

Wie is Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema | Mediastages

Belinda Gelsema | Mediastages

Adviseur Werving Talent 035 6466 280