Vpro.nl is de plek waar liefhebbers van kwaliteit, verdieping en eigenzinnigheid samen met de VPRO verder kijken dan hun neus lang is. Op vpro.nl vind je alle actuele programma’s van de VPRO, samen met interviews, achtergrondartikelen en/of reportages. We lanceren er nieuwe formats met jonge makers, maar brengen er ook archiefmateriaal weer tot leven. Je vindt er interactieve documentaires, podcasts, VR-films en allerlei nieuwe vormen van journalistiek en entertainment. Kortom: een uitgelezen plek voor fijnproevers.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair bij vpro.nl ondersteun je de webredactie van de VPRO, denk je mee over online concepten, verzin je originele invalshoeken en schrijf je stukken, vooral over en voor de kortlopende programma’s. Daarnaast help je mee in het realiseren van de samenhang tussen de verschillende programmapagina's binnen vpro.nl – gedurende de stageperiode maak je kennis met het archief en makersnetwerk van de VPRO, zodat je weet wat er speelt, overeenkomsten in programma's kunt zien en thematische bundelingen kunt maken.

Wat
BIEDEN WIJ?

Je krijgt vanuit vpro.nl een stagebegeleider en je wordt tijdens je werk omringd door een team van bevlogen redacteuren met verschillende expertises. Wij hebben plaats voor een stagiair vanaf half januari 2021. Eventueel kan je ook 1 januari of 1 februari starten.


Geef in je reactie alsjeblieft duidelijk aan hoe lang je stage kunt lopen. Daarnaast willen we je vragen drie producties toe te voegen die een indruk geven van jouw (schrijf)vaardigheden.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent een online talent met veel creativiteit, taalgevoel, oog voor beeld en draagt de VPRO een warm hart toe
  • Je hebt redactionele en journalistieke ervaring
  • Je kunt zelfstandig een sterke tekst voor het web schrijven, relevante en schurende items realiseren en het geheel aantrekkelijk verpakken voor sociale media
  • Je werkt goed in een team, maar bent ook in staat zelfstandig te werken
  • Je bent thuis op internet en weet hoe sociale media werken
  • Ervaring met Photoshop, videomontageprogramma’s en contentmanagementsystemen is een pré; dit is geen videostage, maar als je hier vaardig in bent, is er ruimte voor experiment

Wie is VPRO

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Kirsten Bense | Mediastages

Kirsten Bense | Mediastages

Adviseur Stage en Talentontwikkeling 0356466271