Beeld Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Het Mediamuseum laat zien welke impact media hebben op ieders leven. Team Onderwijs richt zich op leren over media en leren met media. Tijdens jouw stage ligt de focus op het leren over media. Het leren over media houdt in: mediaproducten en hun maakproces analyseren. We maken workshops en masterclasses waarbij we leerlingen (po, vo), studenten (mbo, hbo) en docenten uitnodigen te reflecteren op hun eigen mediagebruik en op de invloed van media op de maatschappij. De workshops diepen thema’s op een interactieve en speelse manier verder uit. Het zelf maken van mediaproducten is daarbij een middel om mechanismen in media te doorgronden. Ons doel is om van leerlingen positief-kritische mediapersoonlijkheden te maken door het leven in media overzichtelijk te maken. Centraal staat het thema media- en nieuwswijsheid. We blijven weg van persoonlijke opvoedkundige vraagstukken en praktische computercursussen.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als je in team onderwijs aan de slag gaat, kan je de volgende stagetaken verwachten:

 • actief meedenken over de vorm en inhoud (werkvormen en invalshoeken) bij de ontwikkeling van onderwijsproducten (zoals workshops en masterclasses)
 • ondersteunen bij het produceren en realiseren van onderwijsproducten
 • meewerken aan het actualiseren van huidige workshops
 • research doen binnen onze audiovisuele collectie naar toepasselijk materiaal voor team onderwijs

Wat
BIEDEN WIJ?

Een veelzijdige en dynamische leeromgeving met veel ruimte voor ontwikkeling in een informele sfeer. Onder begeleiding van de onderwijsspecialisten doe je ervaring op in organiseren, coördineren en ontwikkelen waarbij je ondertussen leert over mediahistorie, mediacultuur, media- en nieuwswijsheid.

Beeld en Geluid is een stagebedrijf waar veel stagiairs een plek vinden, vaak wordt er onderling door de stagiairs samengewerkt. Je krijgt veel ruimte om collega’s te spreken en te onderzoeken wat je interesseert.

Wanneer: vanaf september, minimaal 5 maanden De stagevergoeding bedraagt € 300,- bruto per maand, bij fulltime stage (40 uur). Zie jij een stage in dit feestelijke jaar van de opening zitten en wil jij je steentje bijdragen aan ons nieuwe interactieve mediamuseum? Solliciteer dan snel of neem contact op voor meer informatie.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je onderschrijft het belang van een media- en nieuwswijze samenleving en bent gemotiveerd om hier aan bij te dragen.
 • Je hebt kennis van en vaardigheden op het gebied (nieuwe) media en media- en nieuwswijsheid. Ook ben je graag op de hoogte van het nieuws.
 • Je hebt affiniteit met educatie en je vindt het interessant om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van onderwijsproducten.
 • Het lijkt je leuk om dit samen met een team te doen en zit boordevol ideeën die je vervolgens ook concreet kan maken.
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief.
 • Je hebt een vlotte pen en kunt je schrijfstijl aanpassen aan de doelgroep.
 • Je kunt video’s samenstellen uit bestaand materiaal en kunt ze zelfstandig monteren tot aantrekkelijke video’s.

Opleiding: Ben je praktisch ingesteld of duik je eerst in de theorie? Afhankelijk van je opleiding en leerdoelen vinden we de manier van werken die bij jou past. Zodat je optimaal kennis en ervaring op kunt doen. Staat je opleiding er niet tussen maar gaat het kriebelen, neem ook dan contact met ons op. 3e of 4e jaars MBO/HBO/WO opleiding in een passende richting* (Bijvoorbeeld Media Cultuur, Creative Business, SW, Journalistiek, Pabo of een andere passende aansluitende richting)

Werken bij Beeld & Geluid Hilversum

Meer over dit bedrijf

Het kleurrijke gebouw van Beeld Geluid is een icoon op het Media Park. Je kunt ons kennen als hét Mediamuseum van Nederland of als een van de grootste media-archieven van de wereld! Beeld Geluid is een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280