Ambieer jij een toekomst in de journalistiek? Wil jij elke dag zoeken naar onderwerpen die jou boeiend lijken, en interviews afnemen met sprekers waar je ouders nog nooit van hebben gehoord maar die vre-se-lijk belangrijk zijn? En heb je naast je voorliefde voor video’s maken en interviewen stiekem ook zin om mee te denken over onze Instagram en andere vertelvormen?

Dan hebben we goed nieuws voor je. We zoeken een stagiair voor ons online videoteam.

Wat is Brandpunt+?

De wereld is gezegend met mensen die hard werken aan oplossingen. Mensen die laten zien hoe het ook kan om daarmee anderen te inspireren. Voor hen wil Brandpunt+ als journalistiek platform onze ogen niet sluiten. Maar juist laten zien: zo kan het ook. Ons doel is daarbij: stevig inhoudelijke journalistiek, zo steengoed en toegankelijk gemaakt dat we het zelf ook zouden willen delen. Verhalen die verpakt zijn in artikelen en online documentaireseries.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN


 • Het nieuws scannen op (voor Brandpunt+) interessante onderwerpen voor nieuwe documentaireseries

 • Samen met je collega’s researchen tot een onderwerp geen geheim meer voor je kent

 • Meedenken over nieuwe journalistieke YouTube formats/specials

 • Samen met onze designer nadenken over nieuwe visuele vertelvormen bij je research

 • Het team ondersteunen bij draaidagen, en wie weet ook interviewen

Wat
BIEDEN WIJ?

De redactie van Brandpunt+ is een klein team waarin samenwerking en gezelligheid heilige begrippen zijn. Je input wordt serieus genomen en je zult in korte tijd leren als volwaardig redactielid mee te draaien. Dit betekent dat je veel vrijheid krijgt, maar ook dat we veel van je verwachten.


Bij ons hoef je geen koffie te halen, maar bellen en interviewen totdat je oren er vanaf vallen. En daarna misschien ook nog wel even koffie halen.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding (en hebt een studenten-OV)
 • Je bent zo nieuwsgierig als de pest
 • Je bent sociaal en staat ervoor open om nieuwe dingen te leren
 • Je bent niet verlegen of bang om de telefoon op te pakken
 • Je hebt eerder stage gelopen op een journalistieke redactie
 • Je bent vanaf januari beschikbaar. De start- en einddatum is bespreekbaar, wel zoeken we iemand die tussen de 4 á 6 maanden paraat staat.
 • De standplaats is Hilversum, we hebben een stagevergoeding ter beschikking.

Werken bij KRO-NCRV

Meer over dit bedrijf

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280