Besteed jij je weekenden aan het beluisteren van politieke podcasts? Smul jij van politieke (achtergrond)verhalen in het nieuws? Wil je radio leren maken bij een dynamisch journalistiek programma? En wil je zowel in mediastad Hilversum als in de politiek Den Haag werken? Grijp je kans!

De Nieuws BV (BNNVARA) is op zoek naar een stagiair voor onze politieke redactie.

De Nieuws BV is een uniek programma voor je dagelijkse dosis nieuws, achtergronden en vertier bij BNNVARA. We zijn iedere werkdag live te horen op NPO Radio 1 vanaf 12.00 uur. Maandag tot en met donderdag presenteert Natasja Gibbs en op vrijdag Patrick Lodiers.

Onze politieke redactie is verantwoordelijk voor de politieke items in ons radioprogramma. Denk aan rubrieken zoals Kee & Van Jole en de Week van Kee, maar ook gesprekken over de actualiteit en radioreportages voor De Vraag aan Den Haag.


Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

  • Je werkt afwisselend op onze redactie in Hilversum en ons ‘politieke hok’ in Den Haag.
  • Je volgt het politieke nieuws op de voet en gaat regelmatig naar debatten in de Tweede Kamer toe.
  • Vanuit je eigen invalshoek ga je op zoek naar politieke onderwerpen die passen bij De Nieuws BV.
  • Je doet research naar deze onderwerpen en bedenkt hoe onze presentator het interview op de radio kan houden.
  • Je zoekt naar audiofragmenten en weet deze op een speelse manier in je vraaggesprek te verwerken.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een stage op een levendige en enthousiaste redactie van een mens of 25, die samen dagelijks een nieuwswaardig en verdiepend programma maken.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je volgt een opleiding op het gebied van journalistiek, politicologie of een aanverwante studie.
  • Je hebt grote affiniteit met de Haagse politiek en je vindt het leuk om je daar nog verder in te verdiepen.
  • Je bent creatief en je brengt eigen ideeën in.
  • Je hebt ervaring met audio editen of je vindt het leuk om dit te leren.


Werken bij BNNVARA

Meer over dit bedrijf

BNNVARA is een mediaorganisatie met een missie. We leggen de lat hoog, elke dag opnieuw. Als grote publieke omroep hebben we de verantwoordelijkheid om te brengen wat mensen aan het denken zet, op ideeën brengt, begrip kweekt, inspireert, laat discussiëren, laat lachen of ontroert.

We maken programma’s met een reden. Om iets aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken of een open gesprek te voeren. We zetten ons in voor een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We jagen discussies aan en gaan door totdat er iets verandert.

BNNVARA is er voor een breed en jong publiek. Voor iedereen die open naar de wereld is. Voor nieuwsgierige en sociaal bewogen mensen. Voor mensen die net als wij vooruit willen, en verandering en vernieuwing nastreven. Je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en bent ervan overtuigd dat BNNVARA haar publiek het beste bereikt door aansluiting te vinden bij diverse doelgroepen in de maatschappij.

Tot slot, BNNVARA hecht waarde aan diversiteit en inclusiviteit. BNNVARA heeft als missie zich in te zetten voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving waarbij we uitsluiting tegen willen gaan. BNNVARA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. En daar maken we ons hard voor. Daarom willen we mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, levensovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren uitdrukkelijk uitnodigen te solliciteren.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280