Zelf uitzoeken, zelf schrijven, zelf monteren – dat is een stage bij RTL Nieuws. Op een nieuwsredactie is geen dag hetzelfde: Ieder moment kan er iets gebeuren dat de hele uitzending op z'n kop zet.

Voor onze nieuwsredactie zijn we op zoek naar een stagiair die de top wil bereiken. We rekenen op jouw inzet en jouw ideeën. Vanwege het coronavirus hebben we op dit moment maar één stageplek: fulltime op de redactie, dus je hoeft niet thuis te werken.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Drie maanden lang draai je op volle kracht mee op verschillende deelredacties. Je zult lekker veel video's maken: voor de tv-uitzendingen van RTL Nieuws én onze site. Wij leren je hoe je een goed verhaal vertelt in beeld, zodat je de kijker pakt en informatie over kunt brengen op een manier die de kijker in één keer begrijpt.

Zo leer je onder goede begeleiding de meest dynamische nieuwsorganisatie van Nederland van binnenuit kennen.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een uitdagende, leerzame én leuke stage op een van de meest enerverende redacties van Nederland: RTL Nieuws. Hier hoef je als stagiair geen koffie te halen, maar kun je direct aan de slag. Wij denken namelijk dat je daar het meest van leert. Je wordt goed ingewerkt, krijgt een montagecursus en dan draai je als volwaardige collega mee op onze redactie.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Je volgt het nieuws op de voet. Je stelt vragen

Je wil weten hoe het zit. Kortom, je wil journalist worden en studeert daarom journalistiek of volgt een andere relevante studie aan een universiteit of hogeschool. Je hebt eerder stage gelopen bij een nieuwsorganisatie of je hebt bij lokale of regionale nieuwsorganisaties al werkervaring opgedaan.

Je begrijpt wanneer een gebeurtenis nieuws is en denkt na over hoe je zo’n gebeurtenis kunt presenteren aan het grote publiek. Je komt met veel ideeën, je bent kritisch, creatief, stressbestendig en communicatief sterk. Je ziet dat online steeds belangrijker wordt voor zowel journalisten als onze doelgroep en probeert daar op een creatieve manier op in te spelen. Je hoeft niet per se te kunnen monteren; dat kunnen wij je leren.

Denk eraan dat stages bij RTL Nieuws altijd minimaal drie maanden duren, en dat je gedurende je volledige stageperiode ingeschreven moet zijn bij je HBO/WO-opleiding. Lijkt dit je wat? Reageer dan op de vacature!

Wie is RTL

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken, relaxen met een serie bij Videoland of Judge Me Niet bekijken op het kanaal van Concentrate op YouTube met je vrienden. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met RTL XL, Buienradar, Videoland, een netwerk van YouTube kanalen en verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. ‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl). Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema | Mediastages

Belinda Gelsema | Mediastages

Adviseur Werving Talent 035 6466 280