• Heb je al eerder op een journalistieke redactie stagegelopen? (vereiste!)
 • Heb jij een neus voor nieuws en mooie verhalen?
 • Kun je omgaan met snelle deadlines, maar staat zorgvuldigheid bij jou altijd op de eerste plaats?
 • Is schrijven jouw passie? 
 • Hoeven we jou niets te vertellen over livestreams, stories en draadjes?
 • Vind je het leuk om originele invalshoeken te bedenken?
 • Heb je een goed idee voor een Zondaginterview?
 • Ben je niet vies van een biertje op z'n tijd?
 • En zijn jouw tafeltennis-skills on point?

Als jouw antwoord op bovenstaande vragen 'ja' is, en je zoekt nog een leuke, leerzame stage in een jong, hardwerkend maar vooral gezellig team: kom dan stagelopen op de onlineredactie van RTL Nieuws.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je gaat meelopen op de onlineredactie van RTL Nieuws. We werken elke dag keihard om onze bezoekers op de hoogte te brengen van het laatste nieuws en ze uit te leggen wat dat nieuws voor henzelf betekent. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van verhalen die er toe doen en je nieuwsgierigheid prikkelen en voeden.


We beginnen met een inwerkperiode waarin we je wegwijs maken op onze redactie, maar al snel ga je zelf aan de slag. Voor je het weet staat een door jou geschreven artikel op onze site, die dagelijks een paar miljoen keer bezocht wordt. Je zult meedraaien op onze nieuwsredactie, maar we geven je ook de ruimte om goede eigen ideeën en verhalen uit te werken. We hopen je te kunnen leren hoe je mooie verhalen maakt, maar ook hoe je er voor zorgt dat ze een groot publiek bereiken.


Let op: vanwege de coronamaatregelen werken we voorlopig nog veel vanuit huis, daardoor verloopt zowel het inwerktraject als de stage zelf wat anders dan we zouden willen. Toch proberen we je vooral in het begin van je stage zoveel mogelijk op de redactie te laten werken. Later in je stage zul je (afhankelijk van de ontwikkelingen) veel vanuit huis moeten werken.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een een interessant, leerzame stage in een jong, hardwerkend maar vooral gezellig team op een van de grootste nieuwsredacties van Nederland.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je hebt eerder stage gelopen bij een journalistieke redactie (dit is een vereiste)
 • Je hebt aantoonbare schrijfervaring (liefst vanuit een eerdere stage)
 • Je staat ingeschreven bij een universiteit of HBO-instelling 
 • Een stage bij RTL Nieuws duurt minstens 3 maanden

We willen graag weten waarom je bij ons aan de slag zou willen, waar je zelf goed in bent, wat je bij ons hoopt te leren en we krijgen graag een linkje naar ten minste drie door jou geschreven artikelen.

We willen graag weten waarom je bij ons aan de slag zou willen, waar je zelf goed in bent, wat je bij ons hoopt te leren een linkje naar ten minste drie door jou geschreven artikelen.

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders of via een van onze digitale platformen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken of relaxen met een serie op Videoland. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, RTL XL, Buienradar, vloggers en bloggers op YouTube zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale online speler. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280