Hou jij van media en van lezen? En ben jij op zoek naar een stage in de mediawereld waarbij je kennis kunt maken met verschillende aspecten van het vak en veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? Per januari/februari 2025 zoekt VPRO Club Lees een: Stagiair (online) redactie en productie voor 32-36 uur per week. Minimale duur: 4 maanden NB.

Het betreft een meewerkstage, het is niet mogelijk om een afstudeerstage te faciliteren. Een afstudeeronderzoek is evt. wel mogelijk, in combinatie met meewerken.

Club Lees is de online leesclub van de VPRO. Het online programma speelt zich af in de Club Lees-app, op npo3.nl en op social media. In de Club Lees-app is elke vijf weken een gratis lievelingsboek van een van de vier clubleden beschikbaar. Het boek wordt verrijkt met content in de kantlijn, zoals notities, memes, video's of artikelen. Club Lees wordt gemaakt door een jonge, creatieve redactie die bestaat uit 6 mensen. Voor meer info zie www.npo3.nl/clublees

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Wat ga je doen?

Het precieze takenpakket wordt in samenwerking met de opleiding, de student en Club Lees samengesteld. De dagelijkse werkzaamheden bestaan in ieder geval uit:

  • Je werkt redactioneel mee aan lopende projecten bij Club Lees: je doet research en beeldresearch, maakt opzetten voor artikelen voor npo3.nl. Hiervoor is het van belang dat je journalistiek onderlegd bent en goed kunt schrijven.
  • Je kan goed zelfstandig aan de slag en stelt vragen als dingen onduidelijk zijn.
  • Je werkt mee aan het uitvoeren van de online content van Club Lees. Denk daarbij aan: Lezen van het geselecteerde boek, daarna meedenken, uitwerken en plaatsen van notities in de Club Lees-app.
  • Meedenken en plaatsen van artikelen/content op npo3.nl en social media Modereren van comments in de app.

Wat
BIEDEN WIJ?

‘Never a dull moment’ bij Club Lees. Er is veel variatie en we kunnen inspelen op jouw persoonlijke leerbehoefte. We zijn met een klein team dus je krijgt veel diverse aspecten van het mediavak mee.

Ervaring van ex-stagiairs:

Jasper: ‘’Ik heb het tijdens mijn stage ontzettend naar mijn zin. Ik mag meehelpen bij draaidagen, props regelen voor de TikTok-filmpjes en artikelen researchen en schrijven voor NPO3.nl. Je bent geen typische stagiair die heel de dag koffie mag halen, ik voel mij tijdens mijn stage echt een onderdeel van het team. Hoewel je taken heel divers zijn, is het duidelijk wat je moet doen. Ik kan het iedereen aanraden!’”

Fleur: “Je leert van alles bij Club Lees en wordt meegenomen in het proces van begin tot eind. Je bent écht onderdeel van het team. Ook is geen dag hetzelfde op de redactie. De ene dag ben je druk met research of het schrijven van een artikel en de andere dag loop je mee op een draaidag aan de andere kant van het land. Wat je ook doet, de sfeer is altijd goed, ik raad het zeker aan!”

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Hiervoor is het van belang dat je creatieve ideeën hebt en handig bent met digitale tools als de app en het cms (content management systeem). Het is een bonus als je goed overweg kunt met beeldbewerking/editing-programma’s als Photoshop of Adobe Premiere.

Voor een aantal taken is het fijn als je een aanpakker bent, gestructureerd kunt werken en aandacht hebt voor detail. Als er tijd en ruimte is kan het ook voorkomen dat je de stage meewerkt aan andere VPRO-producties. Je werkt mee aan de productie van draaidagen voor Club Lees en van de maandelijkse online meet-up. Je zult onder andere:

  • Productioneel assisteren bij vervoer, catering, props
  • Verwerken van vragen van publiek, modereren comments tijdens online meet-up. Voor deze taken is het fijn als je een aanpakker bent, gestructureerd kunt werken en aandacht hebt voor detail.

Als er tijd en ruimte is kan het ook voorkomen dat je de stage meewerkt aan andere VPRO-producties.

 

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO maakt breinvoer. Programma’s en content die je geest prikkelen, zoals De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Plakshot, Sekszusjes TV, 3voor12, On Stage, 100 Dagen in je Hoofd en Nadia. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, zoeken onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten, documentairemakers en grappenmakers altijd naar opmerkelijke ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op vanuit ongebruikelijke invalshoek. Inspirerend en activerend. Zo willen we mensen in beweging zetten met ideeën en inzichten die een positieve draai aan de wereld geven. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP