Wil je stage lopen bij het meest dynamische actualiteitenprogramma van Nederland? Dan is een stage bij de webredactie van EenVandaag de plek voor jou!

Als online stagiair heb je een plek aan de nieuwstafel en zet je de producten van EenVandaag (video, audio, maar ook geschreven artikelen en persberichten) zo breed en effectief mogelijk online uit. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je op veel manieren journalistiek te ontwikkelen: je doet mee aan vergaderingen, brainstormsessies en wordt sporadisch ingezet voor andere redactionele werkzaamheden.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je schrijft en redigeert artikelen voor EenVandaag.nl, zorgt dat deze artikelen er aantrekkelijk uitzien, (her)monteert korte filmpjes voor internet en plaatst deze op diverse social media. Je werkt dus met zowel tekst, video en audio. Als onderdeel van het nieuwsteam onderhoud je de website en sociale mediakanalen (Twitter, YouTube, Instagram en Facebook). Je draagt ideeën aan voor nieuwe concepten voor de website, maar doet ook voorstellen voor de inhoud van het programma zelf.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je hebt grote affiniteit met nieuws, nieuwe media, televisie en radio en beschikt over journalistieke (basis)vaardigheden als nieuwsberichten schrijven
 • Je schrijft foutloos Nederlands
 • Je bent in staat in beeld, tekst en audio te denken
 • Je beschikt over een zelfstandige werkhouding, groot inlevingsvermogen, goede communicatieve vaardigheden en een dosis creativiteit
 • Je neemt initiatief om EenVandaag.nl en de andere (online) uitingen van het programma interessant, leuk en vernieuwend te houden
 • Je bent vertrouwd met een content management systeem, Adobe Photoshop, verschillende sociale media en HTML


  Werken bij AVROTROS

  Meer over dit bedrijf

  AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 9000 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving. In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen.

  • Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving 
  • Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland 
  • Samenbrengen van mensen 
  • Helpen met het duiden van nieuws 
  • Thuishaven voor de jeugd 

  Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek. Wij streven dan ook naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve media-professionals te solliciteren op onze vacatures.

  Heb je nog vragen?
  OF WIL JE MEER INFORMATIE?

  NEEM CONTACT MET ME OP

  Belinda Gelsema

  Belinda Gelsema

  Adviseur Werving Talent 035 6466 280