Ben jij op zoek naar een stage in de frontlinie van de mediawereld waarbij je kennis kunt maken met verschillende aspecten van het vak en veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? VPRO Medialab is hiring!

VPRO Medialab zoekt per 1 september 2024 een Stagiair (online) redactie productie (M/V/X) (32/36 uur, duur: min. 4 maanden) Het betreft een meewerkstage, het is niet mogelijk om een afstudeerstage te faciliteren. (Een afstudeeronderzoek is evt. wel mogelijk, in combinatie met meewerken) Wie zijn we? VPRO Medialab is de technologische experimenteerplek van omroep VPRO. Je kent de VPRO wellicht van programma’s als De avondshow met Arjen Lubach, 100 dagen, Tegenlicht, 3voor12 of Zomergasten.

Bij het VPRO Medialab verkennen we hoe we als omroep nieuwe platforms en technieken kunnen inzetten. Van interactieve shows met games op Twitch, tot open-source platforms voor burgerjournalistiek, van Telegram chatbots tot AI. We zijn een kleine, creatieve redactie die valt onder de afdeling Innovatie en Digitale Media. Lees hier meer over onze projecten: vpro.nl/medialab

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je ondersteunt de eindredacteur bij research, (online) communicatie en werkt samen met de producer in de voorbereidingen en uitvoering van verschillende producties. Je werkt mee aan innovatieve mediaprojecten en hackathons, en krijgt inzicht in de omroepwereld. Het precieze takenpakket wordt in samenwerking met de opleiding, de student en VPRO Medialab samengesteld. De dagelijkse werkzaamheden bestaan in ieder geval uit:

Je werkt redactioneel mee aan lopende projecten van VPRO Medialab: je draagt bijv. bij aan research, neemt publieksinterviews af, stelt enquêtes op. Hiervoor is het van belang dat je georganiseerd en pro-actief bent.

Je kan goed zelfstandig aan de slag en stelt vragen als dingen onduidelijk zijn. Je werkt mee aan het uitvoeren van de communicatie-plannen van VPRO Medialab. Denk daarbij aan: Meewerken aan de content kalender van de social mediakanalen VPRO Medialab; Schrijven en redigeren van teksten voor de website en nieuwsbrief, passend beeld zoeken, maken webpagina’s in het CMS Hiervoor is het van belang dat je helder kunt schrijven en vooruit kunt plannen. Ook helpt het als je het leuk vindt om je te verdiepen in innovatie media-onderwerpen. Het is een bonus als je goed overweg kunt met beeldbewerking/editing-programma’s als Photoshop of Adobe Premiere. Je werkt mee aan het produceren en realiseren van diverse mediaproducties en events, zoals testdagen met publiek, hackathons, lezingen. Je zult onder andere: actief meedenken over vorm en inhoud van de activiteiten; (mede) de uitvoering van de events coördineren of hierbij ondersteunen; planningen, draaiboeken, etc. maken Voor deze taken is het fijn als je gestructureerd kunt werken, overzicht aan kunt brengen en aandacht hebt voor detail.

Wat
BIEDEN WIJ?

‘Never a dull moment’ bij VPRO Medialab! Er is veel variatie en we kunnen inspelen op jouw persoonlijke leerbehoefte. De ene dag schrijf je een artikel, de volgende hou je interviews met testpersonen of coördineer je de aankleding van een evenement. We voorzien in een stagevergoeding. De stageplek is in het VPRO-gebouw op het Mediapark in Hilversum.

Wil je een indruk krijgen van hoe een werkdag eruit kan zien, bekijk dan bijgaande video door ex-stagiair Marieke. “Het is geen kopieer en koffie stage. Je wordt gezien als een volwaardig lid van het team. Wat ook een superleuk team is trouwens :).” - Kara, stagiaire in 2021

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent georganiseerd en pro-actief.
  • Je kan goed zelfstandig aan de slag en stelt vragen als dingen onduidelijk zijn.
  • Je kan helder schrijven. Je kan vooruit plannen.
  • Je wil je graag verdiepen in innovatie media-onderwerpen. 
  • Je kan gestructureerd werken, overzicht aanbrengen en hebt oog voor detail.

Het is een bonus als je goed overweg kunt met beeldbewerking/editing-programma's als Photoshop of Adobe Premiere.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO maakt breinvoer. Programma’s en content die je geest prikkelen, zoals De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Plakshot, Sekszusjes TV, 3voor12, On Stage, 100 Dagen in je Hoofd en Nadia. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, zoeken onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten, documentairemakers en grappenmakers altijd naar opmerkelijke ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op vanuit ongebruikelijke invalshoek. Inspirerend en activerend. Zo willen we mensen in beweging zetten met ideeën en inzichten die een positieve draai aan de wereld geven. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280