Heb jij de ambitie onderzoeksjournalist te worden? Wil je het nieuws niet volgen, maar maken? Omroep WNL zoekt per januari een stagiair die als onderzoeksjournalist zal werken, op het gebied van economie, veiligheid en misdaad. 

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je gaat werken op een kleine redactie, die zich tot doel heeft gesteld om op structurele basis nieuws te maken. Je werkt voor twee redacties: de televisieredactie voor het economieprogramma Stand van Nederland, dat vanaf januari wekelijks wordt uitgezonden op NPO2. Zij kijken naar economische onderwerpen (huizenmarkt, opvallende ondernemers, cybercrime, opkomende markten). Ze werken nauw samen met het CBS en ook het SCP. Ze maken boeiende televisie, persoonlijke verhalen achter de cijfers. Geen macro-economie, maar een wekelijkse update over de wereld om ons heen. Want alles draait, zeker nu, om geld en economie.

Daarnaast werk je voor een onderzoekscollectief dat zich tot doel heeft gesteld elke twee weken met nieuws te komen uit de wereld van de (georganiseerde) misdaad. Cold cases, misdaadfenomenen, gerechtelijke dwalingen: dat alles wordt onder de loep genomen. Je bent iemand die uitstekend overweg kan met dossiers, cijfers en tapgesprekken. Maar je weet ook goed voorgesprekken te voeren, achtergrondgesprekken met tipgevers tot een goed einde te brengen en bent in staat om ook te werken met zware en gevoelige onderwerpen.

Wat
BIEDEN WIJ?

We bieden een plek waar je veel meters kan maken, een jonge ambitieuze omgeving. Een plek met begeleiding, om van jou een nog betere onderzoeksjournalist te maken. Het is mogelijk om mee te gaan op draaidagen, om zelf een eigen onderwerp van A tot Z voor te bereiden en te maken. Je krijgt dus veel vrijheid, maar wel onder de paraplu van een ervaren eindredacteur. We werken om ervaren mensen in het team waaraan je je vanaf dag 1 kunt optrekken. Een wereldkans dus!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken iemand die houdt van onderzoek doen, die uitblinkt in het maken van eigen nieuws. Die zich tot doel stelt eigen verhalen te vertellen, die tot stand zijn gekomen dankzij het onderzoekswerk van de redactie. Je zit vol met eigen verhaalideeen die zich kunnen ontwikkelen tot een nieuwsverhaal dat wij als eerste kunnen brengen.

Wie is WNL

Omroep WNL is een liberaal conservatieve omroep. Opgericht in 2010. We bedienen een grote doelgroep die overal in Nederland zit, maar vooral ook in de provincie.
Kernpeilers: politiek, economie, veiligheid. Daar zetten wij met al onze programma heel breed op in. Dat kun je zien in Goedemorgen Nederland, Dragons Den, Misdaadcollege, WNL op zondag (NPO1). Zaak van je leven, Stand van Nederland en tal van documentaires (NPO2). Ook maken we veel radio op NPORadio1 en staan online ons mannetje op WNL.tv

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280