Wil jij scholieren en studenten meer leren over fake news, seksuele diversiteit, kansenongelijkheid? En hoe ze hun eigen mening kunnen vormen? Of wil je je verdiepen in mediawijsheid en burgerschap? Kom dan stage lopen bij HUMAN Educatie!

De onderwijsafdeling van omroep HUMAN richt zich op scholieren, studenten én docenten met een onderwijsplatform, samenwerking met Schooltv en de interactieve masterclass Medialogica in samenwerking met Beeld en Geluid. Medialogica in de klas is een uitgebalanceerde serie masterclasses voor scholieren en studenten over de werking van de publieke opinie en media. We leven in een wereld van filterbubbels, desinformatie, infodemie rondom het coronavirus. De informatie vliegt ons om de oren en is niet altijd even zuiver. Het doel van dit project is daarom om jongeren (media) kritisch en bewuster te maken. 

Samen met het Hoofd Educatie ben jij de spin in het web bij alles wat met het educatieaanbod van HUMAN te maken heeft. Het maken van lesmateriaal, online marketing, workshops en contact met docenten en leerlingen. Dat levert een afwisselende stage op, waarin jij met meerdere kanten van de educatieontwikkeling, marketing én een dynamisch mediabedrijf kennis maakt. Je draagt met je stage bij aan onderwijsprojecten met grote maatschappelijke waarde, zoals Medialogica in de klas, om jongeren (en docenten) mediawijs en kritisch te maken.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

HUMAN is een jong en klein mediabedrijf, met als groot voordeel dat we veel zelf doen. Als stagiaire heb je dus geen routineklussen, maar verschillende uitdagende taken. Tijdens je stage assisteer je het Hoofd Onderwijs van HUMAN onder andere bij het ontwikkelen en produceren van lesmateriaal. Daarnaast ontwikkel en produceer je online content om het educatieve aanbod onder de aandacht van het onderwijs te brengen.


Taakbeschrijving • Overzicht houden over het educatie aanbod;

 • Schrijven en redigeren van lesmateriaal;

 • Ondersteunen bij workshop Medialogica;

 • Uitzetten en ontwikkelen van impacttraject Medialogica in de Klas, middels opzetten vragenlijsten en het maken van analyses;

 • Selecteren van HUMAN-programma's voor in de klas;

 • Ontwikkelen van verdiepingsprogramma’s bij de programma’s van HUMAN en het al lopende onderwijsaanbod;

 • Promoten van het educatieve aanbod van HUMAN via sociale media, de website en nieuwsbrieven;

 • Bijdragen aan overige productionele, administratieve en organisatorische werkzaamheden.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een uitdagende stage in een creatieve, kleinschalige en gezellige omgeving, waarbij journalisten, redacteuren, producers en marketeers bij elkaar zitten. Je krijgt dus van alles mee!


HUMAN is gehuisvest in het inspirerende gebouw van de VPRO op het Mediapark in Hilversum. Met een restaurant met lekkere biologische salades en broodjes en een café waar je je cappuccino kunt halen. In de pauzes kun je met je collega's een potje pingpongen onder de bomen in de tuin. En slechts een half uurtje met de trein vanuit Amsterdam en Utrecht.


Heb je interesse? Stuur je motivatie en CV, zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 10 juli. We nodigen je, bij mogelijke geschiktheid, uit voor een (online) kennismakingsgesprek.


HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Niveau: HBO/WO
 • Opleiding: derde/vierde jaar, zoals Creative Business / Marketing & Communicatie / Media & Entertainment / Journalistiek 
 • Voorkeur: minor of opleiding richting onderwijs
 • Je hebt interesse in het onderwijs én media
 • Affiniteit met jongeren tussen de 9-21 jaar
 • Je gaat geen uitdaging uit de weg, houdt van aanpakken en werkt graag samen
 • Je schrijft makkelijk en beheerst de Nederlandse taal
 • Je werkt accuraat en zelfstandig
 • Je maakt nieuwe computerprogramma’s snel eigen
 • Je bent bekend en hebt affiniteit met HUMAN

Werken bij HUMAN

Meer over dit bedrijf

Als publieke omroep en spil in het maatschappelijke netwerk agendeert HUMAN actuele thema’s. Met kwaliteitsprogramma’s op tv, radio, online en locatie bieden we stof tot nadenken bij het vormen van je mening en nemen van verantwoordelijkheid voor jouw rol in de samenleving. HUMAN wil een kritische mediabeweging zijn, een netwerkorganisatie, waarin intensief wordt samengewerkt met leden, publiek, met verwante culturele, maatschappelijke en mediaorganisaties. Vanuit HUMAN in het onderwijs richten we ons voornamelijk op thema’s als burgerschap, mediawijsheid en seksualiteit. 

HUMAN is bekend van programma’s zoals De Wasstraat, Klassen, Brainwash, Thuis op Zuid, 2Doc Kort, Medialogica, Het Filosofisch Kwintet, Het F-woord, Spoken Word Sessies en De Vloer Op.

Onze stagevacature staat voor iedereen open die zich in de omschrijving herkent. HUMAN streeft naar een inclusief medewerkersbestand die de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt en hanteert daarbij de Code Culturele Diversiteit. Ieder talent is welkom, werken in divers samengestelde teams maakt ons werk leuker en innovatiever. We zijn vooral benieuwd naar jouw kwaliteiten en je aanvulling op ons team.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280