Bij Beeld en Geluid in Hilversum begeef je je in het hart van de Nederlandse media. Met ons museum voor mediacultuur en het media-archief zijn wij de grootste van ons soort in Europa. Wij beheren het Nederlandse media-erfgoed en maken onze unieke collectie toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.

Beeld en Geluid heeft een uitgebreid educatief aanbod gericht op media- en nieuwswijsheid. Bijvoorbeeld workshops over hoe nieuws tot stand komt, de invloed van media op een polarisatie maar ook over de werking van desinformatie en de effecten ervan op de maatschappij. Kortom, workshops die je (nieuws)wijzer maken over hoe media werken en ons bewust maken van onze eigen rol.. Leuke en leerzaam aanbod, dat al veel effect heeft in het onderwijs.

Maar naast leerlingen willen we ook andere doelgroepen bereiken. Daarvoor hebben we jou nodig! Wij willen onze workshops aanbieden op plekken waar mensen samenkomen die niet zo snel ons museum bezoeken of ons aanbod moeilijk weten te vinden.

Deze afstudeerstage staat dan ook in het teken van onderzoek en het in kaart brengen van de behoefte naar meer kennis over nieuws, journalistiek,sociale media, nepnieuws en desinformatie, binnen het jongeren- en welzijnswerk. En of en hoe Beeld en Geluid daaraan bij kan dragen.

Aansluitend doe je onderzoek naar subsidieregelingen binnen gemeenten die het mogelijk maken ons aanbod voor deze doelgroepen toegankelijk te maken en zo participatie te vergroten. Naast de vraag waar er gemeentes zijn die dit soort activiteiten stimuleren, vernemen we ook graag jouw aanbevelingen op welke plekken dit kansrijk lijkt te zijn.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Tijdens deze afstudeerstage ga je zeer zelfstandig te werk en voedt ons met ideeën en adviezen over hoe wij nieuwe doelgroepen aan ons kunnen binden voor onze educatieve workshops. Daartoe ga je het volgende doen: Je doet gedegen deskresearch naar kansrijke ingangen in het jongeren- en welzijnswerk

Je doet kwalitatief onderzoek naar de vraag of er behoefte is aan onze workshops in het welzijnswerk Je adviseert nav dit onderzoek hoe wij ons aanbod zouden moeten aanscherpen. Je inventariseert welke landelijke en gemeentelijke subsidiemogelijkheden er voor dit soort projecten zijn en schat in hoe kansrijk een aanvraag van Beeld en Geluid is. Je rondt je onderzoek af met een rapport waarin je jouw gefundeerde advies aan Beeld en Geluid geeft.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een veelzijdige en dynamische leeromgeving met veel ruimte voor ontwikkeling in een informele sfeer. Onder begeleiding van de Coördinator Nieuwswijsheid en de Productmanager Onderwijs doe je ervaring op in het domein van nieuwswijsheid. Ondertussen leer je over mediahistorie, mediacultuur en mediawijsheid.

Wanneer: vanaf jan/feb 2022, minimaal 5 maanden

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • HBO/WO, richting Social Work, Media en Cultuur, Cultuur en Maatschappij
  • Je hebt kennis van en vaardigheden op het gebied van nieuws- en mediawijsheid
  • Je hebt affiniteit met het journalistiek, nieuwswijsheid en educatie
  • Je kunt zeer zelfstandig werken, neemt initiatief en bent servicegericht
  • Je hebt een vlotte pen en kunt overtuigend adviezen schrijven

Werken bij Beeld en Geluid

Meer over dit bedrijf

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten.

Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.


De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP