Voor het journalistieke platform Pointer zoeken wij een Data Researcher (Stagiair) met speurzin, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen.

Op de redactie van Pointer gaan onderzoeksjournalistiek en data-onderzoek hand in hand. Een team van gedreven en ervaren journalisten, data-analisten/researchers en designers maakt gezamenlijk multimediale producties (online, radio en televisie) over maatschappelijk relevante onderwerpen. Bij de research van onze verhalen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van crowdsourcing en data-onderzoek en OSINT.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair op de data-redactie ga je samen met de journalisten van Pointer op zoek naar onderzoeksverhalen. Deze verhalen hebben altijd een data-element: je vindt iets in een dataset waar je nieuwsgierig naar wordt, of je kunt je onderzoek ondersteunen met data. Jouw onderzoek kan vervolgens worden uitgewerkt als tv-uitzending, radio-item of online special. Ook schrijf je artikelen voor de site en neem je deel aan redactievergaderingen.

Tijdens je stage bij Pointer krijg je daardoor alle facetten mee van het data-journalistieke proces.

Wat
BIEDEN WIJ?

Heb jij een voorliefde voor data-onderzoek? Wij delen graag onze ervaring en kennis van het journalistieke vak met je!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je hebt een grote interesse in datajournalistiek en wilt graag leren hoe je grote hoeveelheden data kan verwerken tot begrijpelijke informatie;
  • Je hebt interesse in en bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen;
  • Je studeert aan een HBO-opleiding of universiteit; 
  • Je hebt al enige journalistieke ervaring opgedaan tijdens (of buiten) je studie met het schrijven van verhalen en het doen van data-onderzoek;
  • Enige kennis van Microsoft Excel, Google Spreadsheets, Open Refine of andere relevante database-software is een pré;
  • Je bent zorgvuldig, leergierig en nieuwsgierig.

Lijkt een stage bij Pointer jou de gedroomde plek om je journalistieke carrière te beginnen? En ben je vanaf september minimaal drie aaneengesloten maanden beschikbaar? Dan zien we graag je CV en motivatie verschijnen. Reageren voor 29 mei. Gesprekken vinden plaats in de week van 5 juni.

Werken bij KRO-NCRV

Meer over dit bedrijf

KRO-NCRV is een mediaorganisatie met een maatschappelijk relevant geluid die midden in de samenleving staat. We maken programma’s voor radio, tv en online waarin mensen zelf hun verhaal vertellen. Programma’s met soms ontroerende, grappige en inspirerende verhalen en soms met kritische verhalen die lef tonen en taboes bespreekbaar maken. Die verhalen, klein of groot, gaan altijd over mensen. Met die verhalen bouwen we bruggen en brengen we mensen bij elkaar. Onze programma’s zijn herkenbaar aan kwaliteit, respect, betrokkenheid, authenticiteit en vernieuwing.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280