Nieuwsuur is een dagelijkse actualiteitenrubriek van NTR en NOS met nieuws, achtergronden en sport. De redactie is gehuisvest in het Videocentrum op het Mediapark in Hilversum. Wij hebben plek voor meerdere redactie stagiairs.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

De stagiair draait mee op de algemene redactie van Nieuwsuur. De werkzaamheden omvatten het initiëren, uitwerken en produceren van onderwerpen in samenwerking met een redacteur of verslaggever, het verrichten van research, het aanleveren van tekst en beeld voor de website.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een interessante en uitdagende stage, waar je al snel volwaardig meedraait op de binnenlandredactie. De onderwerpen die je gaat uitzoeken zijn uiteenlopend: zorg, milieu, economie, justitie etc. In korte tijd kan je veel leren en werk je met diverse ervaren journalisten.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • In aanmerking komen 3e of 4e jaars studenten die een journalistieke vakopleiding of praktijkgerichte universitaire master volgen
  • Of studenten die hun bachelor afgerond hebben en voor hun master een stage willen lopen
  • De stagiair moet zelfstandig kunnen werken en dient te beschikken over analytisch vermogen, flexibiliteit en originaliteit 
  • Goede beheersing van zowel het Nederlands als het Engels is vereist
  • Studenten die nog geen journalistieke ervaring hebben hoeven niet te reageren

 

Werken bij NTR

Meer over dit bedrijf

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot Andere Tijden, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

 

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280