RTL Nieuws is op zoek naar een stagiair social media, een online alleskunner die zich helemaal thuis voelt in de journalistiek. Ken je de weg op TikTok en volg je vernieuwende accounts op Insta? Ben jij altijd en overal online en keer jij dagelijks social media binnenstebuiten? Dan ben jij onze match made in heaven.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, hardwerkende stagiair die het social team van RTL Nieuws kan ondersteunen en inspireren. Voor onze belangrijkste online en social platforms draai je volledig mee in het social en online team. Je hebt een eigen takenpakket waarvoor je verantwoordelijk bent, waaronder het bedenken en posten van content op onze social platformen, het modereren van reacties op die content en het maken van social analyses.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je werkt nauw samen met de online-, graphic- en beeldredactie en spart dagelijks met onze binnenland-, buitenland- en videoredacteuren. Uiteraard word je hierin goed begeleid, maar eigen initiatief wordt erg gewaardeerd. Voor RTL Nieuws help je mee met het uitwerken van de social strategie.

Samen met het social team zorg je ervoor dat onze nieuwsverhalen zo veel mogelijk impact en kwalitatief bereik hebben. Je helpt mee met het verzorgen van de content op onze socials, maar kijkt ook mee naar platformen waar we volgens jou op moeten inzetten.

Daarnaast help je dagelijks bij het beheren van de socialmediakanalen. Natuurlijk kijken we ook naar de vlakken waarin jij jezelf wilt ontwikkelen. Jouw takenpakket:

 • Je ondersteunt de socialmedia-managers bij het beheren en optimaliseren van de social kanalen
 • Je modereert zelf waar nodig de lezers- en kijkersreacties
 • Je creëert social content die aansluit bij de visie van RTL Nieuws
 • Je denkt actief mee met creatieve en effectieve social plannen

Wat
BIEDEN WIJ?

Dit bieden wij

 • Een fulltime stage (40 uur per week) van minimaal 5 maanden, waarin je veel leert over journalistiek en social media. Een eerdere of latere startdatum is, in overleg, wellicht mogelijk.
 • Je werkt deels op onze redactie in Hilversum en deels thuis
 • Je krijgt een passende stagevergoeding (afhankelijk van je opleiding)

Heb je zin om als social wonder bij RTL Nieuws aan de slag te gaan en ben jij vanaf maart 2023 beschikbaar? Stuur dan jouw motivatie en cv zsm!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Jij hebt

 • Een relevante hbo-opleiding of universitaire studie in de richting van journalistiek of online media
 • Zelf al heel wat uren op social media doorgebracht
 • Een actieve, leergierige houding en geen problemen met (korte) deadlines
 • Ervaring en interesse in het gebruik van social media zoals Facebook, Instagram en Pinterest - en je wilt er meer over leren
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Bij voorkeur ook kennis van Photoshop (geen vereiste)

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders of via een van onze digitale platformen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken of relaxen met een serie op Videoland. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, RTL XL, Buienradar, vloggers en bloggers op YouTube zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale online speler. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Ilse Rood

Ilse Rood

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 281