Magische kleurrijke research-stagiair gezocht voor verschillende VPRO-documentaire projecten. Een creatief en vindingrijk persoon met groot empathisch vermogen en gevoel voor verantwoordelijkheid.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als rechterhand van regisseur & researcher Soraya Pol werk je samen met haar aan twee of drie verschillende projecten bij de VPRO. Je helpt haar bij het zoeken naar mogelijk interessante personages, het opvolgen van eerder contact, het ondersteunen bij het uitwerken van researchgesprekken en vervolgens deze transcriberen en helpen vertalen naar interessante scenes.

Ook overige redactiewerkzaamheden zoals archiveren en e-mailen behoort tot de werkzaamheden. Je woont de redactievergaderingen bij, maakt notulen, voert telefoongesprekken en gaat mee op pad.

Een ongelooflijk veelzijdig en leerzame stage voor een zeer getalenteerde student.

Wat
BIEDEN WIJ?

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren.

De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Soraya is op zoek naar iemand met een kleurrijk karakter en een creatieve geest. Een slimme en nieuwsgierige student die houdt van mensen en met een groot empathisch vermogen. Iemand met een passie voor documentaires met een maatschappelijk thema die op zoek gaat naar zowel persoonlijke verhalen als feitelijke informatie om zo het verhaal over te kunnen brengen op beeld. Je bent vindingrijk over waar mensen met bepaalde verhalen zijn te vinden en bent een sociaal wonder. Je durft diepe gesprekken met mensen aan te gaan en bent in staat een vertrouwensband met hen op te bouwen. Dit kun je ook aantonen door eerder gedane projecten, hobby’s en of werkzaamheden.

Bij gelijke geschiktheid, gelet op de huidige samenstelling bij de VPRO, geven we voorkeur aan een BIPOC en/of queer persoon.

  • Assertief
  • Nieuwsgierig
  • Empathisch
  • Vindingrijk
  • Geordend
  • Flexibele instelling en een sterke en sociale persoonlijkheid
  • Een opleiding minimaal hbo-niveau in liefst een journalistiek richting
  • Uitstekende taalbeheersing
  • Verbonden aan een opleiding
  • Fulltime en flexibel beschikbaar

Geïnteresseerd? Laat ons dan weten waarom jij past binnen het geschetste profiel.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280