Wil jij alle facetten van televisie maken leren in één waanzinnige stageperiode? Ben jij inhoudelijk sterk maar ook creatief als geen ander? Schep je er genoegen in de onderste steen boven te halen? Dan zoeken wij jou. Kassa is het kritische consumentenmagazine van BNNVARA en is één van de best bekeken programma’s van NPO2.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Tijdens je stage zul je als redactie stagiair meewerken aan het maken van de wekelijkse live-uitzending van Kassa.

  • Research redactiewerk. Je draait mee als volwaardig redacteur en doet onderzoek naar de meest uiteenlopende onderwerpen. Je houdt voorgesprekken, maakt researchverslagen en bespreekt met een verslaggever wat de insteek van de reportage wordt.
  • Het voorbereiden van live-studiogesprekken. Je regelt goede sprekers, doet de voorgesprekken en begeleidt deze gast tijdens de uitzending.
  • Je gaat mee op pad mee op pad tijdens draaidagen en verricht je hand- en spandiensten op locatie.
  • Je helpt het gedraaide materiaal spotten en bent soms aanwezig tijdens montagedagen om inhoudelijk en creatief mee te denken met de invulling van items.
  • Onderwerpen pitchen. Je gaat op zoek naar nieuwe, interessante onderwerpen voor de uitzending en pitcht deze in de redactievergadering.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een prettige werkomgeving waar je de ruimte krijgt om te leren en experimenteren.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je hebt een journalistiek hart en haalt graag de onderste steen boven.
  • Je neemt initiatief en schroomt niet om deskundigen en gedupeerden te bellen. 
  • Je bent creatief en weet wat er nodig is om een televisie-item op een boeiende manier visueel te maken. 
  • Verder ben je nieuwsgierig en ga je doortastend en nauwgezet te werk.
  • Een rijbewijs is een pré maar niet verplicht.

Werken bij BNNVARA

Meer over dit bedrijf

BNNVARA is een mediaorganisatie met een missie. We leggen de lat hoog, elke dag opnieuw. Als grote publieke omroep hebben we de verantwoordelijkheid om te brengen wat mensen aan het denken zet, op ideeën brengt, begrip kweekt, inspireert, laat discussiëren, laat lachen of ontroert. We maken programma’s met een reden. Om iets aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken of een open gesprek te voeren. We zetten ons in voor een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We jagen discussies aan en gaan door totdat er iets verandert. BNNVARA is er voor een breed en jong publiek. Voor iedereen die open naar de wereld is. Voor nieuwsgierige en sociaal bewogen mensen. Voor mensen die net als wij vooruit willen, en verandering en vernieuwing nastreven. Je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en bent ervan overtuigd dat BNNVARA haar publiek het beste bereikt door aansluiting te vinden bij diverse doelgroepen in de maatschappij. Tot slot, BNNVARA hecht waarde aan diversiteit en inclusiviteit. BNNVARA heeft als missie zich in te zetten voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving waarbij we uitsluiting tegen willen gaan. BNNVARA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. En daar maken we ons hard voor. Daarom willen we mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, levensovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren uitdrukkelijk uitnodigen te solliciteren.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280