Voor de nieuwe grote VPRO-reisserie De Afropeaan zoeken we een gedreven stagiair.

We weten allemaal wat Afro-Americans zijn, maar hoe zit dat met Europeanen die Afrikaanse roots hebben? In De Afropeaan kijken we naar Europa vanuit een zwart perspectief. Hoe breng je je dubbele identiteit (Afrikaans en Europees) in balans, hoe vind je hier een thuis? Een filmisch gemaakte serie over zwart Europa, zoals je het nooit eerder zag. Vol black joy en met een vleugje magie.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Voor deze serie doe je veel karakter gedreven research. Niet zozeer door nieuwe verhalen of personen te vinden, maar door contact te zoeken met de mensen die we al gefilmd hebben en uitgebreide geschreven portretten van ze te maken die straks de basis vormen voor de tekst van de verteller van de serie. Je gaat dus heel gedetailleerd (per telefoon, of via beeldbellen) met ze doorpraten over allerlei onderwerpen in hun leven en daar verhalend verslag van doen. Verder zul je geregeld transcripties maken van eerder opgenomen gesprekken en zul je soms op zoek gaan naar extra (feitelijke) achtergrondinformatie over de gemeenschappen die we voor de serie bezoeken.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een zeer leerzame werkplek waar je met alle facetten van het researchwerk voor documentaires in aanraking komt. Van human interest tot fact checking en van interviewen tot storytelling.

 • Je maakt van dichtbij het proces mee van het maken van een documentaireserie.
 • Je wordt klaargestoomd om all round researcher voor documentaires te worden en wordt begeleid door prijswinnende makers uit het vak
 • Je krijgt de kans om van a tot z deeltaken binnen de productie zelfstandig op te starten en af te ronden
 • Je zult een actief en volwaardig lid zijn van ons team en je (creatieve) input wordt gewaardeerd en serieus genomen.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je bent een open en spontaan persoon, die erg van beeld maar bovenal van taal houdt.
 • Je bent dol op menselijke verhalen en houdt ervan met mensen te praten en ze de oren van hoofd te vragen over hun leven.
 • Je beschikt over een groot empathisch vermogen en weet het gezegde juist te interpreteren.
 • Ook beschik je talent om in de feitelijke research verhaallijnen te herkennen en als een scenarist de filmische magie, en narratieve rode draad, eruit te filteren; je haalt tijdens het schrijven de krenten uit de pap voor de makers.
 • Je bent bijdehand doch beleefd, je bent doortastend en niet bang om door te vragen daar waar een ander ophoudt.
 • Je hebt zeer grote affiniteit met het onderwerp, bij voorkeur ook omdat je zelf uit een familie komt met een migratieachtergrond.
 • Je beheerst Engels en Nederlands uitstekend, en bij voorkeur ook Duits.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

Je kent ons van programma’s als De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Dorst, Sekszusjes TV, Plakshot en 3voor12. We produceren een hele hoop, van serieus tot satire. En we zoeken altijd stagiairs. Om bijvoorbeeld mee te produceren aan onze reisseries, om deel uit te maken van onze (web)redacties of om bekendheid voor onze programma’s te genereren bij Publiek Marketing. Voor nieuwsgierige, creatieve en talentvolle schrijvers, video- en radiomakers, vormgevers, producers of marketeers is er bij ons altijd plek. Als VPRO zien wij de kracht van diversiteit en doen we ons uiterste best daarnaar te streven. We willen graag een inclusieve organisatie zijn en vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt en je verder kan ontwikkelen.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Ilse Rood

Ilse Rood

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 281