Ben jij geïnteresseerd in online journalistiek? Wil je leren hoe je online verhalen kan maken, én wegzetten via al onze kanalen? Wil jij de toekomst verkennen met de redactie van Tegenlicht? Ben je geïnteresseerd in de structurele ontwikkelingen achter het nieuws, en hou je doorgaans van de onderwerpen van VPRO Tegenlicht? Lees dan verder!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

VPRO Tegenlicht zoekt een gedreven redactie stagiair met (online) schrijf- en digitale skills. Je ondersteunt de online redacteur en de samensteller bij alle webredactie voor de site, het schrijven van artikelen, nieuwsbrieven, en het maximaal inzetten van sociale media om onze verhalen door zoveel mogelijk mensen te laten lezen en bekijken.

Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.

Wat
BIEDEN WIJ?

Als stagiair bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellig online team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kan leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën.

Ons platform bestaat uit een wekelijks informatief televisieprogramma zonder vast format, een website, uitingen op sociale media, een tweewekelijkse podcast, nieuwsbrieven en Meet Ups die worden georganiseerd door het hele land.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken een energieke, leergierige, goed schrijvende student met digitale skills, een brede maatschappelijke ontwikkeling en interesse voor (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetenschap, politiek en/of sociologie.

De stageplek is nadrukkelijk bedoeld voor de online redactie van Tegenlicht, die in veel opzichten nauw samenwerkt met de televisieredactie.

Wat vragen we?

  • je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding;
  • je houdt van schrijven; je volgt (inter)nationale ontwikkelingen rond onze thema's en komt met passende online ideeën;
  • je hebt plezier in sociale media en schrijven voor het web;
  • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast;
  • je bent van augustus 2021 t/m januari 2021 vijf dagen per week beschikbaar (36 uur);
  • je hebt gevoel voor beeld en wil meer leren over video;
  • ervaring met Photoshop/Première is een pré.

Reageer via Mediastages en stuur een korte motivatie (max 200 woorden) en eventueel een artikel van je eigen hand waar je trots op bent.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil buiten de gebaande paden duiden wat er in de wereld gebeurt en bijdragen aan de vorming van ideeën en meningen. Door in de programma’s verdieping te geven, door te vragen, ongebruikelijke invalshoeken te kiezen, andere onderwerpen te agenderen en nieuwe inzichten te presenteren. De VPRO levert een relevante bijdrage aan onderzoeksjournalistiek, buitenlandse verslaggeving, kunst en cultuur, drama en documentaire, wetenschap, geschiedenis en jeugdprogrammering. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280