Je wil een goede bureauredacteur worden en daarom wil je alle kneepjes uit het vak kennen. Jij hebt interesse in audiovisuele media en je wil hier nog meer over leren. Jouw brede maatschappelijke interesse wordt gevuld door het dagelijkse nieuws, waardoor je goed op de hoogte bent van wat er speelt.

Je hebt zin in een stage als journalistiek radio-talent en daarom ben jij onze nieuwe stagiair bij Radio 1.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Jij gaat aan de slag voor Dit is de Dag, een debat programma dat je elke avond kunt beluisteren op NPO-radio 1. Het is een programma in opdracht van de NPO en het is onderdeel van ons journalistieke platform Dit! Jij gaat jouw talent hier inzetten en je wordt onderdeel van het team. We betrekken je bij de brainstorm, waarin we het onderwerp van de dag bepalen. Je helpt bij het organiseren van de discussies, denkt na over de onderwerpen en je pitcht deze. Daarnaast benader je gasten en bereidt hen voor op de gesprekken.

Mocht je interesse hebben, dan kunnen we samen onderzoeken of je, tijdens deze stage, toegevoegd kunt worden aan ons nachtprogramma op NPO radio 1.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een mooie werkplek met een fijne sfeer waarin je veel kunt leren van onze diverse redacteuren, samenstellers, programmamakers en presentatoren. Samen met het team ‘Dit is de dag’ creëer je relevante, impactvolle en aansprekende journalistieke programma’s. Je werkt samen met jonge en enthousiaste collega’s die met veel passie werken aan de uitzendingen voor radio 1.

Na afloop van de stage ben je een goede bureauredacteur die inzetbaar is op allerlei journalistieke rtv-redacties!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent derde- of vierdejaarsstudent en volgt de hbo-opleiding journalistiek of een andere relevante opleiding
  • Je bent kritisch, stelt graag vragen bij het nieuws en stelt de waarde van discussie en debat op prijs
  • Je bent communicatief sterk en bent daarbij doortastend en vasthoudend
  • Je bent een teamspeler, stressbestendig en flexibel in de omgang
  • Je hebt kennis van of affiniteit met het christelijk geloof

Werken bij EO

Meer over dit bedrijf

De EO is een eigentijds christelijk mediabedrijf wat onderdeel uitmaakt van het publieke bestel. Overtuigd van Gods liefde voor iedereen, vertellen we verhalen. We willen verhalen laten horen die ertoe doen en die mensen inspireren. Verhalen die gaan over geloven, maar ook over belangrijke thema’s. Samen met zo’n 400 professionals maken we content voor tv, radio, online, bladen en organiseren we evenementen. De EO is een inspirerende, professionele en gastvrije organisatie waar verbinding voorop staat.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280