Bij VPRO.nl maken we mooie verhalen en bieden we je nieuwe perspectieven. Je vindt er alles van de VPRO, waaronder interviews en (achtergrond)artikelen die jouw blik op de wereld verrijken. Wil je ons helpen hiermee te verrassen, inspireren en het laten schuren? Dan hebben wij een stageplek voor jou!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als redactie stagiair van vpro.nl verzin je originele invalshoeken, maak je pagina's op en schrijf je stukken die onze programma's verrijken. Denk daarbij aan titels als Sander en de kloof, Frontlinie, Sekszusjes en Half Holland dakloos.

Natuurlijk is er ruimte voor jouw eigen inbreng: we zijn heel benieuwd naar wat jou beweegt. Daarom maak je ook verhalen over onderwerpen die jou en ons aan het hart gaan, waaronder innovatieve oplossingen voor de klimaatcrisis, het aan de kaak stellen van maatschappelijke ongelijkheid en het vormgeven van je identiteit. Daarvoor duik je onder andere parels uit het verleden op om ze een nieuw publiek te geven, doe je interviews en speel je Google uit.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een plek bovenin in ons prachtige pand (google maar eens op Villa VPRO), waar je met een team van jonge, bevlogen redacteuren mooie verhalen mag maken. Daarbij moedigen we je aan om bij de andere afdelingen te buurten om zoveel mogelijk mensen te leren kennen waar jij iets van kan leren.

We werken deels op kantoor en deels thuis, met jou maken we hierover natuurlijk goede afspraken.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent een online talent met veel creativiteit, taalgevoel en oog voor beeld, die zelfstandig een sterke tekst voor het web kan schrijven.
  • Je bent thuis op internet en weet hoe sociale media werken.
  • Ervaring met Adobe Photoshop en Premiere is een pré; dit is geen videostage, maar als je hier vaardig in bent, is er ruimte voor experiment.
  • Voor deze stagevacature geldt een stagevergoeding van € 325,- bruto bij fulltime stage.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

Je kent ons van programma’s als De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Dorst, Sekszusjes TV, Plakshot en 3voor12. We produceren een hele hoop, van serieus tot satire. En we zoeken altijd stagiairs. Om bijvoorbeeld mee te produceren aan onze reisseries, om deel uit te maken van onze (web)redacties of om bekendheid voor onze programma’s te genereren bij Publiek & Marketing. Voor nieuwsgierige, creatieve en talentvolle schrijvers, video- en radiomakers, vormgevers, producers of marketeers is er bij ons altijd plek. Als VPRO zien wij de kracht van diversiteit en doen we ons uiterste best daarnaar te streven. We willen graag een inclusieve organisatie zijn en vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt en je verder kan ontwikkelen.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280