Ben jij geïnteresseerd in online journalistiek? Wil je leren hoe je online verhalen kan maken én wegzetten via al onze kanalen? Wil jij de toekomst verkennen met de redactie van Tegenlicht? Ben je geïnteresseerd in de structurele ontwikkelingen achter het nieuws, en hou je doorgaans van de onderwerpen van VPRO Tegenlicht? Lees dan verder!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

VPRO Tegenlicht zoekt een gedreven redactiestagiair die goed kan schrijven en social video's kan monteren.

  • Je ondersteunt de online redactie met het maken van content voor de site, het versturen van nieuwsbrieven, en het maximaal inzetten van sociale media om onze verhalen door zoveel mogelijk mensen te laten lezen en bekijken.
  • Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.
  • Je kan zelfstandig onderzoek doen, artikelen en copytekst schrijven, en korte video’s monteren voor onze sociale kanalen.

Wat
BIEDEN WIJ?

Als stagiair bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellige team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kan leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën. Ons platform bestaat uit een maandelijkse mediamix met video’s op Instagram, Youtube en een documentaire op tv. We zijn actief op Twitter, Linkedin, onze website, met een podcast, een nieuwsbrief en Meet-ups die worden georganiseerd door het hele land.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken een energieke, leergierige, goed schrijvende student met een brede maatschappelijke ontwikkeling en interesse voor (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetenschap, politiek en/of sociologie. Je hebt ervaring met webredactie, videomontage en/of audio, of bent bereid en in staat om dit snel te leren.

Wat vragen we verder?

  • Je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding; 
  • je houdt van schrijven; je volgt (inter)nationale ontwikkelingen rond onze thema's en komt met passende online ideeën; 
  • je hebt plezier in sociale media en schrijven voor het web;
  • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast;
  • je bent van september 2023 t/m januari 2023 vijf dagen per week beschikbaar (36 uur); 
  • je hebt gevoel voor beeld en video; ervaring met Adobe Photoshop en/of Première is een pré.

Reageer via Mediastages en stuur uiterlijk 11 mei een korte motivatie (max 400 woorden), je CV en eventueel een artikel van je eigen hand waar je trots op bent.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

Je kent ons van programma’s als De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Dorst, Sekszusjes TV, Plakshot en 3voor12. We produceren een hele hoop, van serieus tot satire. En we zoeken altijd stagiairs. Om bijvoorbeeld mee te produceren aan onze reisseries, om deel uit te maken van onze (web)redacties of om bekendheid voor onze programma’s te genereren bij Publiek Marketing. Voor nieuwsgierige, creatieve en talentvolle schrijvers, video- en radiomakers, vormgevers, producers of marketeers is er bij ons altijd plek. Als VPRO zien wij de kracht van diversiteit en doen we ons uiterste best daarnaar te streven. We willen graag een inclusieve organisatie zijn en vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt en je verder kan ontwikkelen.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280