Economie saai of moeilijk? Op de redactie van RTL Z leer jij werken met economische onderwerpen als studieschulden, de prijs van boodschappen, personeelstekort in de zorg of het aantal elektrische auto's in Nederland. Vragen stellen, onderwerpen monteren, bellen en op pad gaan, het hoort allemaal bij je stage.

 Je loopt mee op onze half 8-redactie, online redactie en bij RTL Z Daytime en krijgt dus een breed beeld van alle journalistieke vaardigheden. Vanaf september hebben wij weer plek voor een nieuwe stagiair op onze jonge en dynamische redactie. De sollicitatiegesprekken vinden begin juli plaats. Wacht dus niet te lang en solliciteer!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je loopt stage op verschillende deelredacties van RTL Z, zodat je de verschillende dynamieken van het nieuws en de nieuwsorganisatie leert kennen. Bij de half 8-redactie bereidt je korte en langere reportages voor die in RTL Nieuws komen.

Bij RTL Z Daytime leer je snel schakelen in nieuwsonderwerpen en korte items monteren (in Avid). En bij RTL Z online schrijf je artikelen over economische onderwerpen. En omdat het nieuws op straat ligt, zorgen we ervoor dat je af en toe mee kan met onze verslaggevers om te zien hoe de praktijk werkt.

Je krijgt gedurende je stage persoonlijk begeleiding van ervaren redacteuren.

Wat
BIEDEN WIJ?

Eigen onderwerpen inbrengen, researchen en produceren voor verschillende nieuwsplatforms. Op pad met verslaggevers van RTL Nieuws. Persoonlijke begeleiding. Een jonge, levendige en dynamische redactie. Een stagevergoeding van € 400,- bruto

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je zit in het 3e of 4e jaar van het MBO, HBO of WO en volgt een journalistiek of een andere media gerelateerde opleiding.
  • Je hebt affiniteit met economische onderwerpen. 
  • Bij voorkeur heb je al een stage gelopen bij een lokale of regionale omroep.
  • Je volgt het nieuws op de voet, zowel in binnen- als buitenland 
  • Je bent een teamplayer, initiatiefrijk en stressbestendig

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders of via een van onze digitale platformen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar of relaxen met een serie op Videoland. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, Buienradar en op YouTube zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale online speler. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280