Ben jij geïnteresseerd in online journalistiek? Wil je leren hoe je online verhalen kan maken én wegzetten via al onze kanalen? Wil jij de toekomst verkennen met de redactie van Tegenlicht? Ben je geïnteresseerd in de structurele ontwikkelingen achter het nieuws, en hou je doorgaans van de onderwerpen van VPRO Tegenlicht? Lees dan verder!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

VPRO Tegenlicht zoekt een gedreven redactie stagiair die goed kan schrijven en korte social video's kan monteren.

  • Je ondersteunt de online redactie met het maken van content voor de site, het versturen van nieuwsbrieven, en het maximaal inzetten van sociale media om onze verhalen door zoveel mogelijk mensen te laten lezen en bekijken.
  • Je brengt ideeën in, vergadert mee, werkt veel samen, maar werkt ook goed zelfstandig.
  • Je kan zelfstandig onderzoek doen, artikelen en copytekst schrijven, en korte video’s monteren voor onze sociale kanalen.

Wat
BIEDEN WIJ?

Als stagiair bij VPRO Tegenlicht ben je volwaardig lid van ons bevlogen en gezellige online team. Je komt in een dynamische, professionele omgeving waar je in korte tijd veel kunt leren, verantwoordelijkheden krijgt, en er ruimte is voor initiatief en eigen ideeën. Je leert verhalen maken. Wat werkt en wat werkt niet? Hoe wek je interesse? Hoe houd je de aandacht vast?

Ons platform bestaat uit een maandelijks informatief televisieprogramma zonder vast format, een website, veel korte videoverhalen op diverse sociale media, artikelen, een maandelijkse podcast, nieuwsbrieven en meet-ups die worden georganiseerd door het hele land. Solliciteer bij Daan Kuys, redacteur online.

Stuur een korte motivatie (max 200 woorden), je CV en eventueel een artikel van je eigen hand waar je trots op bent.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken een energieke, leergierige, goed schrijvende student met een brede maatschappelijke ontwikkeling en interesse voor (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetenschap, politiek en/of sociologie. Je hebt ervaring met webredactie, videomontage en/of audio, of bent bereid en in staat om dit snel te leren.

Wat vragen we verder?

  • Je staat ingeschreven bij een HBO- of WO-opleiding;
  • je houdt van schrijven; je volgt (inter)nationale ontwikkelingen rond onze thema's en komt met passende online ideeën;
  • je hebt plezier in sociale media en schrijven voor het web;
  • je bent assertief, hardwerkend, zelfstandig en enthousiast;
  • je bent van januari 2024 t/m juni 2024 vijf dagen per week beschikbaar (36 uur);
  • je hebt gevoel voor beeld en video; ervaring met Adobe Photoshop en/of Première is een pré.

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO maakt breinvoer. Programma’s en content die je geest prikkelen, zoals De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Plakshot, Sekszusjes TV, 3voor12, On Stage, 100 Dagen in je Hoofd en Nadia. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, zoeken onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten, documentairemakers en grappenmakers altijd naar opmerkelijke ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op vanuit ongebruikelijke invalshoek. Inspirerend en activerend. Zo willen we mensen in beweging zetten met ideeën en inzichten die een positieve draai aan de wereld geven. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken. 

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280