Ben jij op de hoogte van het laatste nieuws? Als stagiair bij Omroep WNL draai je in de basis zoveel mogelijk mee als redacteur om zo kennis te maken met alle inhoudelijke facetten van een dagelijks programma. Wat speelt er in Nederland? Dat is een vraag die wordt beantwoord in het frisse ochtendprogramma van Omroep WNL: Goedemorgen Nederland. Presentatoren Welmoed Sijtsma, Nikki Herr, Lisette Wellens en Maaike Timmerman informeren onder andere over sport, misdaad, politiek en economie.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Tijdens je stage draai je mee op de redactie. Je loopt mee met de nieuwsredactie vanuit hartje Amsterdam. Hier bedenk en produceer je nieuwsitems voor de uitzending van de volgende dag, schrijf je heldere teksten, bereid je live-gesprekken voor en heb je nauw contact met de verslaggevers.

Van de stagiair wordt verwacht dat deze geregeld onderwerpen aandraagt, contact legt voor interviews, het nieuws op de voet volgt en items voorbereidt door middel van research, voorgesprekken en het verzamelen van materiaal. Tijdens de ochtendvergadering bespreken we potentiële items voor de uitzending. Wij verwachten dat je de krant en nieuwssites dan al hebt gelezen en dat je ideeën hebt voor de uitzending.

Wat
BIEDEN WIJ?

Binnen dit team krijg je volop de mogelijkheid om je journalistiek te ontwikkelen, dus reageer snel!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

We zoeken iemand die:

  • Nieuwsgierig is
  • Ideeën heeft
  • Communicatief vaardig is
  • Ervaring met zelfstandig draaien (als camjo) en monteren is een pré
  • Een stressbestendig karakter heeft
  • Een flexibele instelling heeft
  • In het bezit is van rijbewijs B (niet noodzakelijk, wel handig)
  • Het niet erg vindt om ook in het weekend te werken (vaak op zondag)
  • Minimaal 12 weken fulltime beschikbaar vanaf begin september 

Vooral wenselijk is dat je nieuwsgierig en creatief bent, van aanpakken weet en dat je goed op de hoogte bent van wat er leeft en speelt in de wereld, zowel buiten op straat als op bijvoorbeeld social media.

Wie is WNL

WNL is een nieuwe omroep voor hard werkend Nederland. Met programma's als Goedemorgen Nederland en WNL Op Zondag wil de omroep juist het gewone Nederland aanspreken. WNL bedrijft op nuchtere en herkenbare wijze journalistiek. Nieuwsgierig, zonder vooroordeel en altijd met een goed humeur! Geen journalistennieuws, maar programma's over gewone, ondernemende mensen - voor hen die het verschil maken. Het jonge WNL groeit daarom als kool. Dat is mooi, want WNL vindt dat de Publieke Omroep een eerlijke afspiegeling moet zijn van de Nederlandse bevolking. Wij betalen er allen aan mee. Burgers rechts in het midden moeten zich er ook thuis kunnen voelen.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema | Mediastages

Belinda Gelsema | Mediastages

Adviseur Werving Talent 035 6466 280