Nepnieuws, privacy, cybersecurity, sexting … Ben jij nieuwsgierig naar de invloed van (digitale) media? En hoe we daar actief, bewust en kritisch (oftewel: mediawijs) mee om kunnen gaan? Én houd je van het maken van online content? Kom dan stagelopen op de online redactie van Netwerk Mediawijsheid en draag bij aan onze missie: iedereen mediawijs!

Dat doen we o.a. door het organiseren van landelijke campagnes, events, onderzoeken en projecten. Zo spelen jaarlijks meer dan 7000 klassen mee met onze interactieve game MediaMasters voor groep 7 en 8 en organiseren we in het voorjaar de landelijke campagne de Media Ukkie Dagen voor jonge gezinnen. Het hele jaar door zetten we onze websites en bijbehorende sociale media in om jong en oud te inspireren en te motiveren om aan de slag te gaan met mediawijsheid.

Je werkt volwaardig mee in ons kleine en gezellige team op de zevende verdieping in het kleurrijke Beeld Geluid op het Mediapark in Hilversum. We gaan een actief voorjaar vol mediawijze projecten tegemoet, waar jij aan kan bijdragen en meedraaien. Geen koffiezetstage dus!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je draait mee op de redactie bij de dagelijkse gang van zaken. Je schrijft en beheert content voor sociale media en de websites Mediawijsheid.nl (voor een breed publiek), NetwerkMediawijsheid.nl (voor professionals) en HoeZoMediawijs.nl (voor kinderen/jongeren). Ook denk je mee over het inspelen op de actualiteit en onze online strategie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het schrijven van posts voor sociale media
 • Redigeren (of schrijven) van artikelen
 • Up-to-date houden van pagina’s en andere online content
 • Volgen van relevant nieuws
 • Zorgen dat onze websites goed gevonden worden
 • Zelf ideeën voor nieuwe content inbrengen en uitwerken

Naast de dagelijkse gang van zaken ben je mede-verantwoordelijk voor de communicatie voor een belangrijke campagne: de Media Ukkie Dagen 2024! Hiermee vragen we aandacht voor de media-opvoeding van de allerkleinsten (0-5 jaar). Als stagiair ondersteun je in communicatie, stem je af met het campagneteam en ontwikkel je zelfstandig content zoals blogartikelen, dossier-updates en posts op sociale media. Ook ben je vrij om mee te denken over andere bijdragen. Hier vind je mee informatie over de campagne in 2023: https://mediaukkiedagen.nl/

Wat
BIEDEN WIJ?

Tijdens je stage ben je volwaardig onderdeel van ons kleine en ambitieuze team. Verder krijg je de ruimte om je in overleg verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt. Je wordt begeleid door een ervaren redacteur die beschikbaar is voor al je vragen en waarmee je dagelijks contact hebt. Het is mogelijk om deels vanuit huis en deels op kantoor te werken. We denken graag mee over wat werkbaar is in jouw situatie. Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en je stageperiode heeft een duur van minimaal 5 maanden. Indien je niet beschikt over een studenten OV, dan is een reiskostenvergoeding bespreekbaar. Een verzameling van verschillende achtergronden en perspectieven is belangrijk voor het succes van ons team. Daarom zijn we voor deze stageplek op zoek naar talent dat nieuwe ideeën en een frisse blik meebrengt. Ben jij de ambitieuze en enthousiaste stagiair die ons team komt verrijken? Solliciteer nu!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je volgt een relevante hbo- of wo-opleiding op gebied van media en communicatie
 • Je vindt mediawijsheid een interessant onderwerp en wil er meer over leren
 • Je hebt oog voor detail en gaat gestructureerd te werk
 • Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig te werken
 • Je houdt van schrijven en anderen vragen jou altijd om hun tekst te checken; taal is (zeg maar echt) jouw ding
 • Je bent creatief, deelt graag je ideeën en hebt een goed gevoel voor de combinatie van tekst en beeld
 • Bonus: kun je ook nog overweg met Photoshop, WordPress, videobewerking-programma’s? Of andere tools waarvan je denkt dat je er in deze stage mooie dingen mee kunt doen? Laat het ons vooral weten

Werken bij Beeld & Geluid Hilversum

Meer over dit bedrijf

Beeld Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

In het voorjaar van 2023 opent ons nieuwe interactieve mediamuseum. Zie jij een stage in dit feestelijke jaar van de opening wel zitten en wil jij je steentje bijdragen aan ons nieuwe interactieve mediamuseum? Solliciteer dan snel op een van onze stagevacatures! Ben jij op zoek naar een stage bij een van de leukste en meest diverse media-organisaties van Nederland en zit jouw specifieke stagevacature er niet tussen? We staan er altijd voor open om nieuw talent te ontmoeten via hr@beeldengeluid.nl. 

Bekijk https://beeldengeluid.nl/beeld-en-geluid-bij-je-thuis

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280