Is muziek je lust en je leven? Ben je een fervent concertbezoeker? Doe je een journalistieke opleiding en ben je nieuwgierig naar klassieke muziek? Of ben je juist al een klassieke kenner en wil je meer leren over journalistiek werk bij de radio? De klassieke radioafdeling van de NTR zoekt jou!

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je werkt mee aan het programma Het Avondconcert, wat door het hele land (live) concertregistraties maakt: je draait productioneel mee, kan meedenken over leuke onderwerpen voor vlogs en content voor de socials en je draagt bij aan de selectie van concerten voor volgend seizoen. Ook komt de zomer vol klassieke muziekfestivals er weer aan, waar we veel verslag van doen. Voor het muzikale actualiteitenprogramma Podium kan je journalistiek dingen uitzoeken, gesprekken voorbereiden en actuele nieuwsberichten schrijven, zowel voor radio als online.

Verder ondersteun je onze online redactie praktisch en help je bij het archiveren van unieke opnames.

Wat
BIEDEN WIJ?

We bieden een afwisselende stage, met veel ruimte voor eigen inbreng. Op een leuke, open redactie met een collegiale sfeer, waar iedereen gek is van muziek. We zoeken iemand voor minimaal drie maanden, voor drie dagen per week, maar meer maanden of dagen zijn ook mogelijk in overleg.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Ben jij proactief en zorgvuldig?
  • Werk je graag samen?
  • Ben je niet bang om in de telefoon te klimmen en hou je van schrijven?
  • Vind je het leuk om ook wel eens 's avonds in een concertzaal te werken of in het weekend op een festival te staan?

Dan zoeken we jou!

Kennis van klassieke muziek is geen voorwaarde, onze redactie introduceert je graag in deze muzikale wereld. Andersom is een journalistieke opleiding ook geen voorwaarde: heb je juist wel de muzikale bagage en wil je meer leren over werken bij de radio? Ook dan nodigen we je uit te solliciteren!

Werken bij NTR

Meer over dit bedrijf

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot Kunststof, van Het Verhaal van Nederland tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280