OVT is hét geschiedenisprogramma op de radio, iedere zondag tussen 10.00 en 12.00 op NPO Radio 1. Wij zijn een kleine redactie bestaande uit een eindredacteur, een producer, 2 presentatoren die ook redacteur zijn, 2 documentairemakers en 2 bureauredacteuren. En jij mag alles van ons leren en ook alles doen wat je leuk vindt! Een enorme leerzame plek!

We zoeken een stagiair van 1 september 2024 tot 1 februari 2025.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Als stagiair draai je mee met de redactie, en ben je van het begin tot het eind betrokken bij de productie van het programma. Je draagt onderwerpen aan in de vergadering, doet voorgesprekken met gasten en maakt opzetten voor interviews en zoekt geluidsfragmenten voor in de uitzending. Daarnaast bedenk je posts voor de sociale media-kanalen, denk je mee over een online-strategie en voer je praktische werkzaamheden uit zoals uploaden van uitzendmateriaal, het maken van uitzenddraaiboeken en ontvangen van gasten tijdens de uitzending.

Je leert dus alle facetten van het radiomaken kennen. Je werkt op woensdag, donderdag, vrijdag en op zondag van 9 tot 13 uur in Hilversum. Daarnaast houd je het nieuws bij en zoek je naar onderwerpen. De stageperiode is 5 maanden.

Wat
BIEDEN WIJ?

Koffie hoef je niet aan te dragen, onderwerpen wel. Je werkt in het inspirerende en levendige VPRO-gebouw waar je bijvoorbeeld ook kunt deelnemen aan workshops en andere inspirerende activiteiten buiten de OVT-redactie. Je leert van ons alle facetten van het radiomaken kennen.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je bent een student geschiedenis of hebt een sterke historische belangstelling. We staan open voor studenten op BA- en MA-niveau. Daarnaast heb je een sterke journalistieke belangstelling.

  • Je draagt zelf ideeën aan.

  • Je volgt de actualiteit en hebt een brede algemene ontwikkeling.

  • Je beschikt over een vlotte pen en schrijft foutloos Nederlands.

  • Je bent assertief, kritisch en flexibel. Je bent stress- en humorbestendig en weert je kranig op een kleine, intensieve redactie.

  • Je werkt nauwkeurig.

  • Je bent niet vies van praktisch werk en weet van doorpakken.

  • Je snapt Twitter, Instagram en Facebook.

Lijkt het je wat? Reageer dan snel!

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

De VPRO maakt breinvoer. Programma’s en content die je geest prikkelen, zoals De Avondshow met Arjen Lubach, Tegenlicht, Plakshot, Sekszusjes TV, 3voor12, On Stage, 100 Dagen in je Hoofd en Nadia. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, zoeken onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten, documentairemakers en grappenmakers altijd naar opmerkelijke ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op vanuit ongebruikelijke invalshoek. Inspirerend en activerend. Zo willen we mensen in beweging zetten met ideeën en inzichten die een positieve draai aan de wereld geven. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280