Wees welkom bij EenVandaag op Radio 1, Ben jij degene die een Kamerlid uitnodigt om te praten over een spannend debat, of maak je die reportage over protesterende boeren of stakende machinisten? Kortom: ben jij een aankomend redacteur, onze nieuwe stagiair met een hart voor radio? Journalistieke opleiding is geen vereiste, als je maar gemotiveerd bent om in het vak verder te gaan. Verder is het belangrijk dat je ingeschreven bent bij een mbo-, hbo- of wo-opleiding. Meld je aan, en misschien hoor je jezelf terug op de landelijke radio bij EenVandaag, de dagelijkse actualiteitenrubriek van AVROTROS op Radio 1!

Heb je een bi-culturele achtergrond? Solliciteer dan ook vooral, want we willen graag dat we de diversiteit van de maatschappij terug zien op de werkvloer.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Wat ga je doen?

Je werkt met een klein team aan onze dagelijkse radio-uitzending. Je focust je op het nieuws van de dag en komt dus in aanraking met zo’n beetje alle mogelijke nieuwsonderwerpen: van de oorlog in Oekraïne tot aan oprukkende wolven in Nederland. Je werkdag begint om 9 uur in Hilversum met het doornemen van het nieuws, om half tien vergader je mee met de rest van de redactie en pitch je jouw ideeën. Daarna ga je samen met het team aan de slag om deze ideeën om te zetten in een strakke radio-uitzending. Om 17u is de uitzending klaar en ga je hopelijk met een tevreden gevoel weer naar huis.

Bij ons mag je veel doen, maar weet: je wordt niet als een soort extra medewerker ingezet. We verwachten dat je met ideeën voor verhalen komt. Ook zet je ideeën van collega’s om in goede radiogesprekken en kun je mee op pad met onze verslaggevers. Daarnaast kun je ook verhalen schrijven voor onze website en je maakt gelijk ook kennis met tv-journalistiek. Bij veel verhalen trekken we namelijk samen op met onze collega’s van EenVandaag tv.

We zorgen er altijd voor dat je in een klein team werkt en begeleid wordt door enthousiaste, ervaren journalisten waar je veel van kunt leren.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een plaats in een hecht en gezellig radioteam, waar jij jezelf kunt ontwikkelen als journalist en radiomaker. Aan het eind van de stage produceer je zelf onderwerpen.

Een stage bij EenVandaag Radio is al vaak een goede opstap naar een journalistieke carrière gebleken. Daarnaast ontvang je een stagevergoeding van €475,00 bruto bij een fulltime stage.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Herken jij jezelf in dit profiel?

Jij hebt vaak ideeën waarvan je denkt: vreemd dat die niet in het nieuws voorbij komen. Of: waarom stellen ze nu net dié ene vraag niet? Kortom: kom maar op, en ga aan de slag met ideeën voor eigen nieuwsverhalen. Ook ben je altijd op zoek naar de verhalen achter de headlines waarbij we graag spreken met de mensen die het nieuws direct raakt. Niet alleen met een Kamerlid over de gezondheidszorg, maar ook met iemand die zelf zorg nodig heeft.

Je werkt graag in teamverband maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je kunt goed werken onder tijdsdruk en schiet niet snel in de stress. Je komt op voor jezelf waar nodig, maar je kunt ook goed omgaan met opbouwende kritiek.

Het allerbelangrijkst: je bent gemotiveerd en ziet jezelf verder gaan met werken in de journalistiek.

Werken bij AVROTROS

Meer over dit bedrijf

AVROTROS. DE OMROEP VOOR ONS. AVROTROS is een omroep die verbindt en verrijkt. AVROTROS is er voor cultuur en rechtvaardigheid. De omroep voor ons. Dat betekent dat we er voor iedereen zijn. ‘Ons’ staat voor het saamhorigheidsgevoel dat Nederland sterker maakt. Om dat elke dag vol trots te kunnen laten zien en horen, vinden we het belangrijk dat elke medewerker bij AVROTROS mag zijn zoals die is. Jouw kwaliteiten en talenten worden hier gezien en verder ontwikkeld. Samen inspireren we elkaar om nieuwe, betere programma's te maken. Voor ons. Heel Nederland.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280