Wil jij werken op één van de creatiefste redacties van Hilversum? Solliciteer dan op deze functie. EditieNL is op zoek naar een redactie stagiair. Ben jij altijd op zoek naar de achtergronden van het nieuws? Verwonder jij je in het dagelijks leven over van alles en nog wat en wil je van die verwondering een nieuwsitem maken? Dat gaan wij je leren!

Samen met een verslaggever bereid je items voor, van idee tot video. Je gaat op zoek naar deskundigen die iets over een bepaald onderwerp kunnen uitleggen, doet je eigen research en interviews en monteert korte video's. Dit alles onder vakkundige en gezellige begeleiding.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

 • Je neemt deel aan redactievergaderingen
 • Je bedenkt leuke en interessante onderwerpen voor de uitzending
 • Op de planningsredactie zet je nieuwsverhalen op voor later
 • Bovenstaande werkzaamheden wissel je af met het voorbereiden van nieuwsitems voor dezelfde dag, van idee tot uiteindelijke video
 • Je belt gedurende de dag met talloze deskundigen en woordvoerders en werkt die telefonische interviews gedetailleerd uit
 • Je schrijft nieuwsberichten en monteert korte video’s

Wat
BIEDEN WIJ?

 • Je loopt vier dagen per week stage waarvan minimaal twee dagen op de fysiek op de redactie
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding
 • Je draait mee als volwaardig redacteur, je krijgt veel verantwoordelijkheid

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

 • Je hebt werkervaring of al eens eerder stage gelopen op de redactie van een (regionaal) nieuwsprogramma of krant
 • Je moet een journalistieke HBO/universitaire opleiding volgen of een andere media gerelateerde opleiding
 • Je hebt ervaring met het monteren van video’s
 • Verder volg je het nieuws op de voet en je bent in staat om belangrijke nieuwsitems tijdig te signaleren
 • Je bent een teamplayer, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders, via een van onze liveshows, via een van onze digitale platformen of misschien via een van onze dochterondernemingen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken of relaxen met een serie bij Videoland. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, RTL XL, Buienradar, verschillende programmawebsites en apps zijn we uitgegroeid tot een van de grootste online spelers. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent. ‘Let’s Dance’, ‘Gabbers’, ‘Healthy Fest’ zijn verrassende live events uit de koker van onze live entertainmenttak. We investeren in Nederlandse films en internationale kaskrakers en hebben een eigen investeringstak die geld steekt in snel groeiende online initiatieven op uiteenlopende consumentenmarkten, zoals Reclamefolder.nl en Livis (voorheen iedereenEHBO.nl). Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280