Voor de journalistieke programma’s College Tour en Pointer zoeken wij een redactie stagiair met speurzin, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen per 1 augustus 2023.

College Tour is het interviewprogramma waarin presentator Twan Huys samen met studenten inspirerende gasten uit binnen- en buitenland interviewt. Bij Pointer gaan onderzoeksjournalistiek en data-onderzoek hand in hand. Een team van gedreven en ervaren journalisten, data-analisten/researchers en designers maakt gezamenlijk multimediale producties (online, radio en televisie) over maatschappelijk relevante onderwerpen. Bij de research van onze verhalen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van crowdsourcing en data-onderzoek. 

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Je stage start je bij College Tour. Hier werk je zelfstandig mee in het kleine team. Je neemt deel aan redactievergaderingen, gaat aan de slag met het werven van publiek, schrijft (web)teksten en bent aanwezig bij alle opnamedagen. Ook werk je actief mee aan de beeldredactie: je helpt bij het zoeken naar fragmenten uit het archief en selecteert en bewerkt foto's. Je ondersteunt de producer, de productieassistent en de redacteuren bij de werkzaamheden die nodig zijn om de productie van College Tour te realiseren.

Kortom: je wordt overal bij betrokken en kan daardoor alle facetten van het televisie maken ontdekken. Vervolgens ga je als stagiair aan de slag op de Pointer tv-redactie en werk je actief mee met een onderzoeksteam bestaande uit een researcher en een verslaggever. Je helpt mee met het vergaren van informatie, het checken van bronnen en het vertalen van informatie naar een tv-uitzending. Ook schrijf je artikelen voor de site en neem je deel aan redactievergaderingen.

Tijdens je stage bij Pointer krijg je daardoor alle facetten mee van het journalistieke proces.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een uitdagende en leerzame omgeving, waarin je in korte tijd de kans krijgt om je te ontwikkelen binnen de wereld van media en journalistiek. Je denkt mee met de redactie en je ervaart hoe het is om een groot interviewprogramma te maken. Wij delen graag onze ervaring en kennis van het journalistieke vak met je!

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je hebt een brede interesse en bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen;
  • Je studeert aan een HBO-opleiding of universiteit;
  • Je hebt al enige journalistieke ervaring opgedaan tijdens (of buiten) je studie met het schrijven van journalistieke verhalen en/of het maken van een tv-programma;
  • Je bent zorgvuldig, leergierig en nieuwsgierig maar ook flexibel, creatief en bovenal een gemotiveerde en enthousiaste student. 
  • Je bent communicatief vaardig en je hebt geen telefoonangst.
  • Je hebt affiniteit met nieuwe media en je kunt goed overweg met Photoshop.
  • Het is een pré als je ook ervaring hebt met het bedienen van een (simpele) camera. 
  • Je bent indien nodig ook in de avonden of in het weekend beschikbaar.
  • Je denk graag mee over over (online) mogelijkheden om een verhaal te vertellen

Werken bij KRO-NCRV

Meer over dit bedrijf

KRO-NCRV gelooft dat de wereld eerlijker, groener en liever kan. Daarom maken we programma’s zoals Keuringsdienst van waarde, BinnensteBuiten en Boer zoekt vrouw. Programma’s die jou anders laten kijken. En ook meteen een handje helpen om anders te doen.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280