Wil jij alle facetten van televisie maken leren in een waanzinnige stageperiode? Ben jij inhoudelijk sterk, heb je een gevoel voor recht en onrecht en spring jij graag voor anderen in de bres? Vind je het leuk om de onderste steen boven te halen en echt wat te betekenen voor mensen die in de steek gelaten worden of steeds van het kastje naar de muur worden gestuurd? Dan zoekt De Belbus jou!

Kassa is het kritische consumentenmagazine van BNNVARA en één van de best bekeken programma’s op NPO1. De Belbus is een wekelijks terugkerende rubriek waarin presentatrice Ciana Mayam op creatieve wijze consumentenproblemen oplost. Met een jong team trekken we er elke week op uit om bedrijven en (overheids-)organisaties te confronteren en te dwingen langslepende kwesties eindelijk op te lossen.

Daarnaast ga je meedoen aan een nieuw programma dat we dit najaar gaan opnemen.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Samen met een redacteur/samensteller ben jij verantwoordelijk voor de redactie en productie van De Belbus. Je zet jouw doortastendheid en nauwkeurigheid in om research te doen naar misstanden bij bedrijven en instanties.Je doet onderzoek, houdt voorgesprekken en maakt verslagen. Je leert snel scripts te maken en denkt mee over een originele creatieve invulling van de reportages. En je speelt een belangrijke rol bij de opnames.

Daarnaast ga je vanaf eind september meewerken aan een nieuw programma dat onder de vlag van Kassa wordt gemaakt. Met elkaar gaan we op zoek om nieuwe manieren en vormen om meer jongere kijkers te bereiken.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een klein, jong en dynamisch team waarbinnen jij je eigen plek en verantwoordelijkheden krijgt. Je draait mee als volwaardig redacteur en doet een onschatbare ervaring op. € 300,- bruto bij fulltime stage. Een stageplek waar je heel veel in de praktijk kunt leren en waar je wat je hierna ook gaat doen heel veel aan zult hebben.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je hebt een journalistiek hart en haalt graag de onderste steen boven;
  • Je hebt een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Je neemt initiatief en schroomt niet om gedupeerden, deskundigen en bedrijven te bellen;
  • Interesse in consumentenzaken is een pluspunt maar geen vereiste;
  • Je bent ontzettend creatief, hebt gevoel voor humor en vindt het leuk na te denken over de invulling van televisie-items;
  • Verder ben je nieuwsgierig en ga je doortastend en nauwgezet te werk;
  • Een rijbewijs is niet verplicht, maar wel een pré!

Werken bij BNNVARA

Meer over dit bedrijf

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Zembla, Spuiten en Slikken, De Wereld Draait Door, De Nieuws BV, First Dates en #BOOS. BNNVARA wil een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We maken verhalen die nodig zijn, en die ertoe doen. Nieuwe en waardevolle verhalen die jou het liefst vol raken. De best verkrijgbare versie van de waarheid: die moet altijd boven tafel. Dat willen we delen. En in het beste geval zelfs is dat zó positief, leerzaam en meeslepend, dat je in beweging komt. Daarvoor gooien wij alles in de strijd. Je kunt alleen stage lopen bij BNNVARA als je staat ingeschreven bij een opleiding.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280