Wil jij alle facetten van televisie maken leren in een waanzinnige stageperiode? Ben jij inhoudelijk sterk, heb je een gevoel voor recht en onrecht en spring jij graag voor anderen in de bres? Vind je het leuk om de onderste steen boven te halen en echt wat te betekenen voor mensen die in de steek gelaten worden of steeds van het kastje naar de muur worden gestuurd? Dan zoekt De Belbus jou!

Kassa is het kritische consumentenmagazine van BNNVARA en één van de best bekeken programma’s op NPO1. De Belbus is een wekelijks terugkerende rubriek waarin we consumentenproblemen oplossen. Met een jong team trekken we er elke week op uit om bedrijven en (overheids-)organisaties te confronteren en te dwingen langslepende kwesties eindelijk op te lossen.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Samen met een redacteur/samensteller ben jij verantwoordelijk voor de redactie en productie van De Belbus.

  • Je zet jouw doortastendheid en nauwkeurigheid in om research te doen naar misstanden bij bedrijven en instanties.
  • Je doet onderzoek, houdt voorgesprekken en maakt verslagen.
  • Je leert snel scripts te maken en denkt mee over een originele creatieve invulling van de reportages.
  • En je speelt een belangrijke rol bij de opnames.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een klein, jong en dynamisch team waarbinnen jij je eigen plek en verantwoordelijkheden krijgt. Je draait mee als volwaardig redacteur en doet een onschatbare ervaring op. € 300,- bruto bij fulltime stage. Een stageplek waar je heel veel in de praktijk kunt leren en waar je wat je hierna ook gaat doen heel veel aan zult hebben.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je hebt een journalistiek hart en haalt graag de onderste steen boven;
  • Je hebt een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Je neemt initiatief en schroomt niet om gedupeerden, deskundigen en bedrijven te bellen;
  • Interesse in consumentenzaken is een pluspunt maar geen vereiste;
  • Je bent creatief, hebt gevoel voor humor en vindt het leuk na te denken over de invulling van televisie-items;
  • Verder ben je nieuwsgierig en ga je doortastend en nauwgezet te werk;
  • Een rijbewijs is niet verplicht, maar wel een pré!

Werken bij BNNVARA

Meer over dit bedrijf

BNNVARA is een mediaorganisatie met een missie. We leggen de lat hoog, elke dag opnieuw. Als grote publieke omroep hebben we de verantwoordelijkheid om te brengen wat mensen aan het denken zet, op ideeën brengt, begrip kweekt, inspireert, laat discussiëren, laat lachen of ontroert. We maken programma’s met een reden. Om iets aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken of een open gesprek te voeren. We zetten ons in voor een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving. We jagen discussies aan en gaan door totdat er iets verandert. BNNVARA is er voor een breed en jong publiek. Voor iedereen die open naar de wereld is. Voor nieuwsgierige en sociaal bewogen mensen. Voor mensen die net als wij vooruit willen, en verandering en vernieuwing nastreven. Je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en bent ervan overtuigd dat BNNVARA haar publiek het beste bereikt door aansluiting te vinden bij diverse doelgroepen in de maatschappij. Tot slot, BNNVARA hecht waarde aan diversiteit en inclusiviteit. BNNVARA heeft als missie zich in te zetten voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving waarbij we uitsluiting tegen willen gaan. BNNVARA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. En daar maken we ons hard voor. Daarom willen we mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, levensovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren uitdrukkelijk uitnodigen te solliciteren.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280