Het Ajax van de media. Dat is AT5 in een notendop. Bij de Amsterdamse stadszender zijn we inmiddels wel een beetje beroemd over hoe wij journalisten opleiden. We leiden op, je speelt in de jeugd, komt in het eerste en als je daar een tijdje lekker hebt staan ballen komt er vast wel een 'buitenlandse' club die je wilt hebben.

Half Hilversum is bij AT5 begonnen. Bij de zender zijn 9 van de 10 mensen die er werken ooit begonnen als stagiair. Als je wilt beginnen in december, januari of februari is er nu plek. Als je interesse hebt wacht niet te lang met solliciteren.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

Van redactie tot verslag. Van camjo tot online. Van groot nieuws, tot klein nieuws. Bij AT5 help je mee met het voorbereiden en bedenken van verhalen. Ga je zo nu en dan op verslag. Soms als verslaggever, soms als camjo.

Je monteert en maakt maakt je verhaal van A tot Z en tot slot maak je daar een mooi artikel van. Voor online, FB, Twitter, Insta, YT, tv etc.

Wat
BIEDEN WIJ?

Een zeer afwisselende stage waar je je leven lang met plezier aan terug zult denken ;-) Veel afwisseling, want never een dull moment bij AT5 of in Amsterdam. Je gaat veel leren in de praktijk, we verwachten veel van je en uiteraard zullen we je helpen en begeleiden.

Je krijgt een cursus draaien op DV, editen en redactiewerk. Amsterdam is een prachtig podium, het leuke van lokaal nieuws is dat we bezig zijn met de grote thema's en onderwerpen in de stad maar is ook het kleine nieuws; de buurtverhalen waarin je ook kunt laten zien hoe mooi Amsterdam is of hoe mooi de Amsterdammers zijn.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Het gros van de stagiairs bij AT5 doet een journalistieke opleiding (HBO/WO). Dat is sowieso een goede basis. We merken dat studenten van die opleidingen vaak een uitstekende basis hebben en hongerig zijn om het vak in de praktijk te brengen.

Voor een stage bij een Amsterdamse nieuwszender is het goed dat je de stad een beetje snapt, je je weg er kunt vinden (of niet bang bent die te vinden), een tikkeltje  bijdehand is wel fijn, niet bang zijn om eens 'op je bek' te gaan en vooral dat je snapt wat lokaal nieuws is.

Een rijbewijs is ook wel heel erg makkelijk, dat scheelt soms veel gedoe. En hoewel je in de basis vaak zo op het rooster staat verwachten we ook van stagiairs absoluut geen negen-tot-vijf-mentaliteit.

Werken bij AT5

Meer over dit bedrijf

Amsterdam is de mooiste stad van Nederland. We barsten van de culturen, nationaliteiten, talenten en idee├źn. Van het ondernemend, lerend en creatief vermogen. Van de handel, horeca, historie, bijzondere plekken, gebeurtenissen en evenementen. Van die enorme rijkdom maken we je graag deelgenoot. Volg ons 24/7 via at5.nl, onze app, social kanalen (Facebook, YouTube, Twitter, Instagram) en tv. Wij informeren, inspireren en verbinden. AT5 is met SALTO, FunX en Concertzender onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam (POA), en werkt samen met mediapartner NH Media.

De weergegeven reviews zijn van oud stagiairs.
Nog geen reviews beschikbaar

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent 035 6466 280