Ben jij een enthousiaste redacteur-in-opleiding met een liefde voor mooi vertelde audioverhalen?

Argos, het onderzoeksjournalistieke platform van HUMAN-VPRO, zoekt een stagiair voor de radioredactie. Je komt te werken in een team van ervaren onderzoeksjournalisten, online redacteuren, radio- en tv-makers. Je helpt mee met het onderzoeken van verhalen, het samenstellen van reportages, bereidt studiogesprekken voor en schrijft nieuwsberichten en teksten voor onze online kanalen. Als toekomstig redacteur met ambities op gebied van audio en internet kom je hier zeker aan je trekken.

We bieden je de kans om een aantal maanden mee te kijken in de keuken van een crossmediale onderzoeksredactie.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

  • Ondersteunen bij research voor radioreportages
  • Voorspreken studiogasten
  • Kleine items opnemen en voormonteren
  • Schrijven begeleidende achtergrond- / nieuwsartikelen
  • Nieuwsbrieven publiceren
  • Publiceren op onze social kanalen
  • Nadenken over doorvertaling van radio-verhalen naar online (geschreven en video)
  • Communicatie met onze doelgroep via mail, social media en engagement tools
  • Deelnemen aan (project)vergaderingen

Wat
BIEDEN WIJ?

Je begint op 1 juni 2022 of iets later. Begindatum in overleg. Opleidingsniveau: HBO/WO Duur: 5/6 maanden

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Heb jij een journalistiek hart? Koester je een diepe liefde voor radio en podcasts? Ben je in staat om pakkende teksten te schrijven én heb je al wat ervaring op gebied van montage? Schrik je niet terug van werken in content management systemen? Ben je bereid om regelmatig in weekenden te werken? En wil je naast alle reguliere werkzaamheden ook de kans krijgen om je eigen journalistieke dossiers te bedenken en publiceren?

Dan ben je bij ons van harte welkom!


Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

Zo zie je ’t nergens. Je kent ons van programma’s als De Avondshow met Arjen Lubach, VPRO Tegenlicht, VPRO Dorst, Sekszusjes TV, Plakshot en 3voor12. We produceren een hele hoop, van serieus tot satire. En we zoeken altijd stagiairs. Om bijvoorbeeld mee te produceren aan onze reisseries, om deel uit te maken van onze (web)redacties of om bekendheid voor onze programma’s te genereren bij Publiek & Marketing. Voor nieuwsgierige, creatieve en talentvolle schrijvers, video- en radiomakers, vormgevers, producers of marketeers is er bij ons altijd plek. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280