Ben jij een enthousiaste, multi-inzetbare redacteur in opleiding? Argos, het onderzoeksjournalistieke platform van HUMAN-VPRO, zoekt een stagiair voor de online redactie.

In een team van onderzoeksjournalisten, radio- en tv-makers help je mee met het maken van publicaties voor argosonderzoekt.nl en onze social kanalen. Als toekomstig redacteur met liefde voor online storytelling kom je hier aan je trekken. We bieden je een kijkje in de keuken van een crossmediale onderzoeksredactie.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

  • Nieuws- en achtergrondartikelen schrijven
  • Beeld (foto en video) geschikt maken voor online publicatie
  • Nieuwsbrieven publiceren
  • Publiceren op onze social kanalen
  • Ontwikkelen van (crossmediale) thema's
  • Ondersteunen van redacteuren bij lopende onderzoeken
  • Nadenken over doorvertaling van radio- / tv-verhalen naar online
  • Communicatie met onze doelgroep via mail, social media en engagement tools
  • Deelnemen aan (project)vergaderingen

Wat
BIEDEN WIJ?

Je begint op 1 juni 2022 of iets later. Begindatum in overleg. Opleidingsniveau: HBO/WO Duur: 5/6 maanden

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Heb jij een journalistiek hart? Word jij enthousiast van internet, online communities en social media? Ben je in staat om pakkende teksten te schrijven én beschik je over (lichte) videovaardigheden? Ben je bereid om regelmatig in weekenden te werken? En wil je naast alle reguliere werkzaamheden ook de kans krijgen om je eigen journalistieke dossiers te bedenken en publiceren?

Dan ben je bij ons van harte welkom! 

Werken bij VPRO

Meer over dit bedrijf

Zo zie je ’t nergens. Je kent ons van programma’s als De Avondshow met Arjen Lubach, VPRO Tegenlicht, VPRO Dorst, Sekszusjes TV, Plakshot en 3voor12. We produceren een hele hoop, van serieus tot satire. En we zoeken altijd stagiairs. Om bijvoorbeeld mee te produceren aan onze reisseries, om deel uit te maken van onze (web)redacties of om bekendheid voor onze programma’s te genereren bij Publiek & Marketing. Voor nieuwsgierige, creatieve en talentvolle schrijvers, video- en radiomakers, vormgevers, producers of marketeers is er bij ons altijd plek. De VPRO is uitgesproken inclusief. We streven naar een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers optimaal benut om mooie verhalen en nieuwe perspectieven aan te reiken.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280