RTL Nieuws New York zoekt nieuwe stagiairs!

We zoeken een stagiair die per 1 januari 2024 voor vier maanden onze redactie in de VS wil komen versterken. Ook voor de periode erna, van 1 mei tot en met augustus 2024, kun je al solliciteren. En let op: dit is het verkiezingsjaar! Wil je tijdens de meeste interessante periode in de VS vooraan staan bij het nieuws en laten zien wat je waard bent? Solliciteer dan nu!

De deadline voor het insturen van je sollicitatie is ZONDAG 1 OKTOBER.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

 • Je doet actief mee aan onze redactievergaderingen.
 • Je bedenkt, pitcht en produceert zelf verhalen.
 • Je doet onderzoek voor onze reportages en zoekt beeld voor onze nieuwsverhalen - en dat alles vanaf onze redactie in hartje Manhattan!
 • Voor onze sociale media kanalen ga je zelf op pad om opnames te maken en je sluit je stageperiode af met een eigen verhaal.

Wat
BIEDEN WIJ?

Wij bieden de geweldige kans om het Amerikaanse nieuws te verslaan vanuit onze thuisbasis: New York. Je draait mee als een volwaardig redactielid van een klein team en je werkt nauw samen met onze correspondent, redacteur/verslaggever en cameraman. Er is veel ruimte voor initiatief en je draagt verantwoordelijkheid voor jouw taken onder onze begeleiding.

Let op: Voor deze leerzame stageplek krijg je een stagevergoeding van zo'n 800 euro. Je vliegticket en visum worden vergoed. RTL Nieuws streeft ernaar dat jouw financiële omstandigheid geen belemmering mag zijn om deze stage te kunnen lopen.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

Wij zoeken een flexibele en enthousiaste stagiair. Vereisten zijn:

 • Je bent ingeschreven als HBO- of WO-student aan een journalistieke opleiding of een studie met een journalistieke minor.
 • Om een visum te krijgen MOET je tijdens je stage een studie journalistiek volgen of een minor journalistiek hebben gedaan;
 • Je hebt ervaring in de (televisie)journalistiek;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal;
 • Je hebt interesse in Amerika en buitenlands nieuws;
 • Je bent: een harde werker, zelfstandig, ambitieus, flexibel;

RTL wil een afspiegeling van de samenleving zijn, dus we nodigen nadrukkelijk studenten met een diverse achtergrond uit om te solliciteren.

Solliciteer via deze website met je CV en motivatiebrief. Als je solliciteert, wordt je gevraagd vier vragen over je motivatie in te vullen. Wij hebben liever een motivatiebrief, die kun je in een van de vier antwoordvelden plakken. Schrijf in je brief:

 • Waarom je bij RTL Nieuws en specifiek bij het kantoor in New York stage wilt lopen;
 • Wat je hier hoopt te leren;
 • Waarom jij de beste kandidaat bent;
 • Wat jij kan bijdragen aan kantoor RTL Nieuws New York;
 • Noem er ook bij in welke periode je beschikbaar bent;

Om teleurstellingen te voorkomen benadrukken we het nog eens: je studie moet een journalistieke component bevatten. Als je geen journalistieke opleiding of minor volgt, kom je niet in aanmerking. Dat geldt ook voor studenten Amerikanistiek.

Werken bij RTL

Meer over dit bedrijf

Waarvan ken jij RTL? Van onze tv-zenders of via een van onze digitale platformen? Je checkt het laatste nieuws via RTL Nieuws en weet of het gaat regenen of voorlopig droog blijft via Buienradar, samen The Voice kijken of relaxen met een serie op Videoland. Mensen weten onze tv-zenders feilloos te vinden op hun afstandsbediening en met Videoland, RTL XL, Buienradar, vloggers en bloggers op YouTube zijn we uitgegroeid tot de grootste lokale online speler. Door al deze activiteiten ben je verbonden met ons, RTL Nederland. Bij RTL werken we elke dag keihard om het beste entertainment te maken en HET gesprek van de dag te zijn. Of je nou thuis bent, onderweg naar je werk of in de kroeg met vrienden, ons doel is om je te voorzien van relevante verhalen die er toe doen en jouw nieuwsgierigheid prikkelen en voeden. En dat doen we het liefst met jong, aanstormend talent.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280