Wij produceren high-end documentaires, non-scripted en scripted formats, die de wereld over reizen en te zien zijn op platforms als Netflix, Amazon, Apple en Videoland. Scenery streeft ernaar om met uiterste aandacht voor kwaliteit en concept, consistent formats ontwikkelen die aantrekkelijk zijn voor een internationaal publiek.

Stage
KENMERKEN

wat
GA JE DOEN

DESKRESEARCH: onderzoek uitvoeren voor aankomende projecten/shoots en overzichtelijk samenvatten van je vondsten. Dit kan bijvoorbeeld gaan van het zoeken naar verschillende interessante regisseurs die kunnen passen bij de aankomende documentaire tot het zoeken van relevante literatuur.

CONTACT: Het contacteren van relevante karakters, het vinden van de juiste verhalen die passen bij het project en er creativiteit weten in te blazen.

CREATIVE: Creatief meedenken op redactievergaderingen voor de lopende of aankomende projecten.

ARCHIVE: Het op zoek gaan naar relevant archiefmateriaal en dit bijhouden op een overzichtelijke wijze.

ADMINISTRATIVE: Diverse dagelijkse administratieve taken inclusief mailing etc.

COMMUNICATE: Communiceren met diverse creatievelingen en het assisteren waar nodig (editor, regisseur, producer, researcher etc.).

Wat
BIEDEN WIJ?

Wil je de dynamische wereld van documentaire leren kennen op de meest hands-on manier mogelijk? Dan ben je hier op het juiste adres!

In dit jong en veelzijdig productiehuis leer je de kneepjes van het vak door betrokken te worden bij het volledige proces, van A tot Z. Uiteraard niet alleen! Je krijgt de juist begeleiding en werkt mee met verscheidene ervaren collega’s en creatievelingen op kantoor in Amsterdam. Met een lekkere lunch elke middag en natuurlijk een verdiende stagevergoeding.

HERKEN JIJ
JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Iemand met een fulltime beschikbaarheid van 4 à 5 dagen per week.
  • Je kan beginnen in juni 2023 voor minimaal 4 maanden.
  • WO/HBO opleiding in journalistiek/communicatiewetenschappen/… of andere media gerelateerde richtingen.
  • Een leergierig, pro-actief en zelfstandig iemand die niet bang is voor een uitdaging of om de telefoon op te pakken. 
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Goede contactuele en communicatieve vaardigheden.

Werken bij Scenery

Meer over dit bedrijf

Scenery produceert high-end documentaires, non-scripted en scripted formats, die de wereld over reizen en te zien zijn op platforms als Netflix, Apple en Videoland. Van het revolutionaire High Cuisine, waar sterrenchefs koken met geestverruimende middelen en Human Playground, een documentaireserie over sport, cultuur en traditie wereldwijd tot The Eighth Continent, een serie over de nieuwe maanmissies.
Scenery streeft ernaar om met uiterste aandacht voor kwaliteit en concept, consistent formats ontwikkelen die aantrekkelijk zijn voor een internationaal publiek. Scenery is ontstaan door een joint venture tussen dramaproducent NL Film en branded content producent Fonk Film.
Scenery is een contentproducent van Banijay Benelux – een collectief van creatieve mediamakers en onderdeel van ’s werelds grootste internationale contentcreatie- en distributiegroep Banijay Group.

Heb je nog vragen?
OF WIL JE MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT MET ME OP

Belinda Gelsema

Belinda Gelsema

Adviseur Werving Talent +31 35 6466 280